Köpek sahipleri olarak kendimize en sık sorduğumuz sorulardan biri, hangi köpek mamasının uygun olduğudur. Piyasada bu kadar çeşit varken doğru mamayı seçmek zorlayıcı olabilir. Ancak bazı detaylara odaklanmak doğru mama seçimini daha kolay hale getirebilir. Aynı şey köpek malzemeleri için de geçerlidir.

Köpek Maması Besleyici Olmalı

Küçük arkadaşınızın beslenme özelliklerini içinde bulunduğu yaşam evresine göre belirlemek önemlidir. Bununla beraber daha da önemlisi ona vereceğiniz mamayı seçmeden önce her zaman bir uzmana bireysel ihtiyaçlarını danışmaktır. Köpeğinizin genel ihtiyaçlarını anladıktan sonra ona uyum sağlayan bir mama almalısınız. Köpek maması mutlaka kaliteli bir markanın ürünü olmalı.

Köpeklerin günlük mama alımları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleşmeli. İyi beslenme alışkanlıkları oluşturmak çok önemlidir. Bu yüzden her zaman aynı saatlerde beslenmelerini sağlamanız gerekir.

İyi bir köpek beslenme rutini, çeşitli ve dengeli olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, tüylü arkadaşınızın beslenmesi insan ailesinin artıklarına göre yapılmamalıdır ve onlara öğle yemeğimizin ya da yemeğimizin artıklarını vermek gibi hatalara düşmemelisiniz. Onun sağlığı için köpek mamasıyla beslenmesi gerektiğinin farkında olmalısınız. Doğal gıdalar faydalı olabilse de, genellikle onlar için çok fazla şeker veya yağ içerirler. Bu nedenle ideal olan, tam ve dengeli bir beslenme düzeni elde etmek için özel olarak tasarlanmış gıdaları aramaktır.

Açık Köpek Mamasını Unutmayın

Patili dostlarımız için popüler mamalardan biri de açık köpek maması olmaktadır. Bu mama çeşidi hem ekonomik hem de leziz bir seçimdir. Aynı zamanda köpekler için sağlıklıdır. Fakat açık mamanın taze olmasına ve güvenilir firmalardan alım yapmaya mutlaka özen göstermelisiniz.

Köpek açık mama ile ilgili dikkat etmeniz gereken diğer şey, seçeceğiniz köpek mamasının, gelişimi ve bakımı için gerekli besin maddelerinin yanı sıra dostunuzu memnun edecek bir tada sahip olması gerektiğidir. Bu yüzden de her zaman veterinere danışmanız ve seçim yaparken size tavsiyede bulunması önemlidir. Aynı zamanda mama, köpeğinizin yaşına, boyutuna, cinsine veya özel ihtiyaçlarına göre uygun mama taneleri içermelidir.

Köpek Yatağı ile Evcil Hayvanınız Rahat Etsin

Köpeklerin konfor seviyesine katkıda bulunan ürünlerden biri de köpek yatakları olur. Köpeğinizin sağlığını riske atmayan bu tarz ürünler, onların rahat bir uyku çekmesine yardımcıdır. Kaliteli markanın köpek yatağını satın alarak, siz de dostunuzun rahat etmesini mümkün kılabilirsiniz. Yatak seçimi sırasında ürünün kaliteli materyallerden üretilmiş olmasına da dikkat etmeyi unutmayın. Ayrıca yatak son derece sağlam bir yapıda olmalıdır.

En kaliteli köpek maması ve malzemeleri için petshop uygunpetgross.com.tr ‘yi ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Adıyaman Haber