Yeni logonun, AFAD markasının kimliğini, kurumsal mesajlarını ve markanın Türkiye’ye olan aidiyetini ülke ile dünya genelinde temsil edebilmesi bekleniyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı (AFAD), ulusal ve uluslararası alanda temsil edecek logonun tespit edilmesi için “Logo Yarışması” düzenleniyor.

Tasarım ile ilgili herkese açık olan yarışma sonucunda, belirlenecek eserin sahibi ödül almaya hak kazanacak. Ödülün 10 bin lira olduğu yarışma ile ilgili detaylı bilgiler www.afad.gov.tr adresinden temin edildiği bildirildi.

Sektörden uzmanlar, kurum içi temsilciler ve akademisyenlerden oluşacak yarışma jürisi, yarışmanın son başvuru tarihi olan 30 Mart 2016 tarihinden sonra eserleri değerlendirmeye tabi tutacak. Ödül, yapılacak bir törenle seçilen eser sahibine takdim edilecek.

AFAD’ın Kurumsal Mesajları, Misyonu ve Kurum Kimliği hakkında verilen açıklamada, şunları kaydedildi:

AFAD, uluslararası alanda Türkiye’nin devlet kurumu olarak ‘Dünya İçin Hazırız’ mesajıyla 5 kıta 51 ülkede afet ve acil durumlara ilişkin çalışmalar yapıyor. Bu ülkelerde ‘İlk Önce Hayat’ yaklaşımıyla insani yardım ile arama kurtarma faaliyetleri yürütüyor, afet yönetim sistemlerinin kurulmasına destek oluyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şefkat ve kudretini, milletinin ruhunu ve vicdanını tüm dünyaya ulaştırıyor. AFAD, ülke genelinde afet ve acil durumlara ilişkin ‘tek yetkili kurum’ olarak çalışıyor. ‘Afetlere dirençli toplum oluşturma’ misyonunu yerine getirmek için dinamik bir organizasyonla esnek yapıda faaliyet gösteriyor. AFAD, ‘Afetlerde Türkiyenin Ortak Gücü’ mesajı ve ‘Nerede Hayat Orada AFAD’ yaklaşımıyla afet yönetimi faaliyetlerini planlıyor, uyguluyor, yönlendiriyor, destekliyor. Alanıyla ilgili olarak tüm kurum, kuruluş, STK’lar ile özel sektörü koordine ediyor. AFAD, kriz yönetiminin çok ötesinde ‘risk yönetimi’ne odaklanıp ‘Afetin Sıfırıncı Dakikası’nı planlıyor. AFAD, günümüzde ‘Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi’ olarak adlandırılan modeli uygulamaya koyarak meydana gelmeden önce afet ve acil durumların önlenmesi ve zararlarının azaltılması için çalışıyor. Afet sırasında afetlere müdahale edilmesini, etkin koordinasyonun sağlanmasını ve afet sonrasında iyileştirme çalışmalarının bir bütünlük içerisinde süratle tamamlanmasını sağlıyor

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber