23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Kovid-19 salgınına karşı tedbiren okullara ara verilmesiyle  Zoom Programı ve YouTube kanalı üzerinden evde canlı yayında kutlamaya hazırlanan yüzlerce çocuk, "23 Nisan Evlere Ziya Öğretmen Gönüllere Sığar" sloganıyla memleketlerine özgü şivelerle çektikleri videolarla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u programlarına davet ettiler.
‘’Keyifli Okul Atölyem 2’’ Projesinin Adıyaman ortağı olan Hürriyet İlkokulu 1-F Sınıfı Öğretmeni Doğan YILDIRIM’ın verdiği bilgiye göre Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan ve Romanya’dan toplam 68 öğretmen ve 824 öğrencinin‘’Keyifli Okul Atölyem 2’’ Projesi kapsamında okullarındaki atölyelerde yaptıkları sanatsal ve kültürel etkinlikleri yıl sonunda Erzurum’da yapmayı planladıkları Proje Ortak Sergisinde sergilemeyi planladıklarını ve bu sergiye  Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’u da davet etmek amacıyla 2023 Vizyonu ışığında yazdıkları 2023 mektubu Bakan Selçuk'a göndererek ortak sergilerine davet etmeyi planladıklarını anlattı.
Ancak Kovid-19 salgını nedeniyle programın iptal edilmesi üzerine hayal kırıklığı yaşayan öğrenciler, öğretmenlerine  Uzaktan Canlı Bağlantıyla kutlayacakları 100.yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Bakan Selçuk'u aralarında görmek istediklerini belirtiler.
Bunun üzerine proje ortağı 68 öğretmen de 100.yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından yüzlerce öğretmen ile öğrencinin görüntülü ve sesli internet programı üzerinden canlı yayında evlerinden kutlayacakları bir program hazırladı.
‘’23 Nisan Evlere, Ziya Öğretmen Gönüllere Sığar"
Uzun süredir hayatı ve eğitimi eve sığdıran çocuklar da memleketlerinin şivesiyle seslendirdikleri videolarla "23 Nisan Evlere Ziya Öğretmen Gönüllere Sığar" sloganıyla Ziya Öğretmenlerini programlarına davet etti.
Çocukların şimdi tek hayali, 23 Nisan'da canlı yayında kutlayacakları etkinliklerde Ziya Öğretmenlerini aralarında görmek.
Keyifli Okul Atölyem 2 YouTube kanalı üzerinden de canlı yayınlanacak program, okullardaki tören formatıyla uzaktan bağlantıyla olacak  ve programda üç farklı kuşak  görev alarak canlı performanslarını sergileyecekler. Programda aynı zamanda 86 yaşında bir dedemiz de şiir okuyacak.
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un öğrenci ve çocuklar konusunda çok hassas ve duyarlı olduğunu aktaran Hürriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Doğan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'u 100.yıl Uzaktan 23 Nisan etkinliğimize davet için tüm kanallardan girişimlerde bulunduk. ‘’23 Nisan Evlere Ziya Öğretmen Gönüllere Sığar' sloganıyla öğrencilerimiz yaşadığı illerde yöresel şiveleriyle Ziya Öğretmenlerine seslenip 23 Nisan programına davet etti. Bakanımız etkinliğe katılırsa öğrencilerimiz çok mutlu olacak. "

Editör: Adıyaman Haber