Adıyaman'ın da aralarında bulunduğu 5 ili kapsayan Tunceli merkezli fuhuş operasyonunda 6 şüpheli tutuklanırken, fuhşa zorlandığı değerlendirilen 9 mağdur kadın kurtarıldı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, Tunceli merkezde faaliyet gösteren masaj salonları ve bağlantılı kişilere yönelik yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Ekiplerin çalışmalarının ardından 30 Haziran 2026 tarihinde Tunceli merkezli olarak Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Malatya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda yakalanan 6 şüpheli daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, soruşturma kapsamında 13 kişinin de bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alındı.

Ay Grubu Suç Örgütüne 7 İlde Operasyon
Ay Grubu Suç Örgütüne 7 İlde Operasyon
İçeriği Görüntüle

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Tunceli merkezde faaliyet gösteren masaj salonları ile bağlantılı kişilere yönelik yaklaşık 4 ay boyunca teknik ve fiziki takip çalışması yürütüldü.

Yürütülen çalışmaların ardından 30 Haziran 2026 tarihinde Tunceli merkezli Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Malatya illerini kapsayan eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda 6 şüpheli yakalanırken, fuhşa zorlandığı değerlendirilen 9 mağdur kadın kurtarıldı. Olayla ilgili 13 kişinin de bilgi sahibi sıfatıyla ifadesine başvuruldu.

Şüphelilere ait adreslerde gerçekleştirilen aramalarda 10 cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 1 video kaset, 2 flaş bellek, 1 hard disk, 1 POS cihazı, çeşitli cinsel içerikli ürünler ve ilaçlar ile 7 bin 360 TL nakit para ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında elde edilen teknik deliller, bilgi sahibi ifadeleri ve teşhis işlemleri sonucunda söz konusu iş yerlerinde 3 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı tespit edildi. Olayla ilgili gerekli adli işlemler başlatıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Muhabir: Adıyamanlılar Net