İzol Spor Kulüp Başkanı seçilen Yalçın AKARSLAN 2006 tarihinden beri İZOL Derneğinde Yönetim Kurulu üyesi ve değişik komisyonlarda görev almıştı. Adıyaman 1.Amatörde oynayan İzol Spor bu sene bal ligi hedefiyle yoluna devam edeceği ve kadrosunun büyük çoğunluğunda değişikliğe gideceği kaydedildi. Yalçın AKARSLAN Haberdar ve Medyaulus Gazetelerinde Genel Müdürlük yapmış,Altınstar Ses Yarışmasında Baş jürilik yapmaya devam eden televizyonculuk ve gazetecilik faaliyetlerinde bulunmuş ve bir çok sosyal projede yer aldı. AKARSLAN’IN kulüp başkanlığı izol spor kulübü ve izol derneği tarafından coşku ile karşılandı.

“AVRUPA MÜSABAKALARINA BU SENE KATILACAĞIZ”

Yalçın AKARSLAN yaptığı basın açıklamasında “ Ben bu kulübün kongre kararı aldığı ilk günde de ifade ettiğim gibi bu kulüp her ne kadar İzol Aşiretinin ismini ve unvanını taşısa da, aslında tüm memleketin ortak değerlerini bir araya getiren ve spor ile gençliğine sahip çıkan bir kulüptür. Sadece futbol değil Avrupa Karate şampiyonamız Bahri ERŞAHİN hocamızla da bir toplantı yaptım hocamız Spor Kulübümüzle çalışmayı kabul ettiler. Adıyaman’a Karate spor branşından da ödüller ve dereceler getireceğimizden şüpheniz olmasın. Her spor branşını dalında profesyonel olan hocalarımızca idare edeceğiz. Birinci önceliğimiz bu sene Bal ligine çıkmak ikinci önceliğimiz ise Karate de Türkiye değil Avrupa müsabakalarına katılmaktır. Kulübümüzün artık hizmet yelpazesi daha geniş ve daha büyük bir kulüptür. Sadece Futbol Karate de değil. Bisiklet Gurupları, tenis, özellikle basketbol gibi branşlarda da bu sene tüm takımlarımızı müsabakalara yetiştireceğiz. Atlı cirit gibi unutulan ata ve coğrafi sporlarımızın da tekrar yapılması ve hayatımızda yer alması için gençlerimize öncülük sağlayacağız. “ dedi.

MADDİ SORUNUMUZ YOK AİLEMİZİN VE DEVLETİMİZİN DESTEĞİ TAMDIR

Başkan AKARSLAN kulüplerinin maddi sorunu ve borcu olmadığını vurgulayarak “ Belediyeler ve hükümet kurumlarının verdikleri spor destekleri tüm faaliyetlerimizi gerçekleştirmeye yeterli bir ölçektedir. Özellikle Türkiye’de 3.000.000 (Milyon) Nüfusuyla izol ailesi oluşacak diğer ihtiyaç ve gerekleri karşılamakta yeterli maddi güce ve büyüklüğe sahip bir yapıdadır. Spor yapılmaması için bir neden yok ! Hemen, hemen tüm ilçelerimizde, ilçelerimizi bir yana bırakın tüm beldelerimizde bile yeterli sahalarımız ve salonlarımız var. Gençlik merkezlerimiz birçok faaliyetiyle gençlerimizin emrine ücretsiz olarak sunulmuş bir durumda ama spora duyarlılığımız çok az. Biz kulüp olarak bu duyarlılığı arttırmak ve faaliyetlerimizle daha büyük çoğunluğa ulaşma gayesindeyiz.  “ dedi.

İZOL SPOR’UN TÜM TRANSFERLERİNİ ADIYAMANLI GENÇLERİMİZDEN SAĞLAYACAĞIZ

Yalçın AKARSLAN Adıyamanlı gençlerimizin diğer kulüplerce önemsenmediğini vurgulayarak “ Ben yaptığım gözlemlerde bal ligine ve 3. Lige çıkan kulüplerin kadrolarının yarısından fazlası yabancı sporculardan oluştuğunu gördüm. Yabancı sporcularımız elbette baş tacımız ama Adıyaman’ımızın genç yetenekleri neden saf dışı ediliyor? Zamanında bu kulüplerimiz altyapılarını düzgün kurup çocuklarımıza düzgün sahip çıksalardı bugün bu transferlere ihtiyaç duymayacaklardı. Aynı hatayı İZOL SPOR olarak biz asla yapmayacak ve bu hatalardan memleketimizin arınması için ciddi bir mücadele ortaya koyacağız. Gençlerimizin yeteneğini fark etmeli ve dışarıdan illaki bir transfer olacaksa bu transferler teknik eğitmenler ve hocalar üzerinden yapılmalıdır. Kulübümüze memleket sahip çıkmıyor diyenlere açıkça siz ne kadar gençlerimize sahip çıktınız sorusunu sorunuz?  “ dedi.

ADIYAMAN’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE TÜRKİYE’DE Kİ 3 MİLYON İZOLLUNUN İZLEDİĞİ BİR KULÜBÜZ

Yalçın AKARSLAN Para ile elde edilmeyecek bir reklam ve tanıtımı Adıyaman’ımız ve Kahta’mız elde etmektedir dedi AKARSLAN açıklamasının devamında “ 3.LİG ‘de değiliz ancak 3.LİGDE Kİ bir takımın bile göremeyeceği bir ilgi ile 3.000.000 izollunun takip ettiği gururlandığı ve gözlerini Adıyaman’a diktiği bir Spor Kulübüyüz. Bu ilgiyi Adıyaman’ımız hangi lige çıkarsa çıksın göremez. Bundan mütevellit Adıyaman halkı İzol Sporuna her zamankinden daha fazla kenetlenmelidir. Aldığımız ve ret ettiğimiz teklifler oldu. İzol Sporu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ki neredeyse tüm iller istiyor. Orada yaşayan izollular ve dernekleri tüm masraflarını adan zye karşılaması şartı ile taşınmamızı ve kulübü onların yaşadığı illere götürmemizi bizlere teklif ettiler. Ancak bizler bu ve buna benzer tüm teklifleri ret ettik. Zira İzol Spor Adıyaman izollularının öncülüğünde Adıyaman Halkı tarafından kurulmuş bir kulüptür. Biz her zaman Vilayetimize ve tüm ilçelerine sahip çıktık. İnanıyorum ki Adıyaman’da kendi halkının öz takımı olan İzol Spor’a hak ettiği değeri verecektir. ‘dedi.

Editör: Adıyaman Haber