Genel Müdür Bilal Ekşi ve Genel Müdür Yardımcısı Levent Konukcu imzasıyla gelen yanıtta, müdürlük uçak bileti politikalarının “Serbest Piyasa Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne göre düzenlendiği, bu mevzuat dışında yapılacak başka herhangi bir açıklamaları olmadığı” yanıtını verdi.

-“FAHİŞ FİYATLAR AKILLARA SORU İŞARETİ DÜŞÜRÜYOR”

Milletvekili Abdurrahman Tutdere, bu fahiş uçak biletlerinin şirketin stratejisiyle ilgili
olduğunu düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“ Fiyatların uçukluğu nedenyle Adıyaman ekonomik, turistik ve sosyal açıdan daha da geriye düşüyor. Varlık Fonu’na devredilmiş bir yapının bize düzgün bir açıklama yapması yerine mevzuata bakın yanıtı vermesi baştan savmaktır. Kuruma uçak bilet fiyatları günümüzde pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren bir konudur. Ancak bilet fiyatlarının hangi kriterlere göre belirlendiği konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte havayolu şirketlerinin stratejileriyle alakalı olduğu düşünülmektedir. Adıyaman’da uçak sefer sayısının az olması, THY (Anadolu Jet) dışında herhangi bir havayolu şirketinin sefer düzenlemiyor oluşu mağduriyetleri arttırmakta ve sosyal alandan, ticari alanlara kadar pek çok açıdan aksaklığa sebebiyet vermektedir. Özellikle çevre illerle kıyas yapıldığında
Adıyaman’dan seyahat edecek bir yolcunun Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır gibi illere göre çok daha fahiş fiyatlara bilet alması akıllara bir takım soru işaretlerini getirmektedir. Küçük çaplı bir internet araştırmasıyla dahi bilet fiyatları arasındaki uçurumlar göze çarpmaktadır.”

Tutdere, Adıyaman’a uçak sefer sayısının artırılıp artırılmayacağı, fiyatlarda güncelleme yapılması konusu ve bilet fiyatlarının belirlenme kriterlerini sordu.

-THY’NİN BİR KISMI VARLIK FONU’NDA

Türk Hava Yolları’nın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan yüzde 49 bin12 hissesi, 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu’na devredildi.

Kurumun yüzde 50,88’i halka açık sermaye, yüzde 0,01’i ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait.

 

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha