"Köklerini beslediği siyaset ağacının kollarında bazen güneşini ve yağmurunu, bazen de fırtına ve kasırgasını yaşar insan" diyen Ulubey yaptığı paylaşımda, "Bir mevsim çiçek açtırır, bir başka mevsim susuz bırakır o ağacı. Nasıl mevsimler verdiklerini geri alabiliyor ise; siyaset de böyledir işte.Güneş'le yeşillenen emeğiniz kimi zaman yağmur damlalarıyla verir kokusunu, kimi zaman ise vicdanınıza dert olan kasırgalara maruz kalır ve bir bakmışsınız ki kasırgaların dalgasında çırpınır olmuş umutlarınız."şeklinde ifade etti.

Ulubey, kitabına dair yapılan yorumlar için memnuniyetini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Önsözünü Türk siyasetçi. 1993-95 arasında Başbakan Yardımcısı, 1994-95 arasında Dışişleri Bakanı ve 1989-93 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmış Sn. Murat Karayalçın'ın, "Siyaset Emek İster" kitabımla ilgili anlamlı yorumları, yine sayısız çalışmalara imza atmış çok değerli Sn. Mustafa Altıntaş hocama yürekten teşekkür ederim.

Değerlerimizi tanıtmak açısından kısaca Sn. Mustafa Altıntaş hocamızın yaşam öyküsü ;

Adıyaman, Besni doğumlu olup, 1969'da Adana İTİA'nde İktisat Asistanı olarak akademik mesleğe başlamış 1973'de İktisat Doktoru,1979'da İktisat Doçenti,1988'de İktisat Profesörlüğünü hak kazanmış, yüksekokul müdürü, bölüm, anabilim dalı başkanlıklarını,fakülte dekanı görevlerini üstlenmiş,yüksekokul fakülte kurullarında, üniversite yönetim kurulu, senatoda yönetim görevlerinde bulunmuş. Başbakanlık Danışmanı, Başbakanlık İnsan Hakları Yüksek Danışma Kurulu Üyeliğinde görev yapmış.  Ankara-Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmış.

1994'de boşalan iki milletvekilliği için Adıyaman'da ara seçime, SHP adayı olarak Murat Karayalçın ile birlikte katılmış, fakat seçim, o dönemde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiş. ADD, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Köy Enstitüsü ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Besni Eğitim Vakfı kurucu üyesi çok sayıda basılmış meslek kitapları var. Milliyet, Cumhuriyet, Birgün, Ulus, Siyah-Beyaz, Yenigün, Sonsöz, Besni Ekspres, Besni Güncel vb. gazetelerde köşe yazarlığı yapmakta.

12 Eylül'de tutuklanan bedel ödeyen bir isim 

"Halen yüreğim ülkemiz ve insanlarımız için atmakta. Akıl ve alın terimi daha iyi bir dünya için akıtmaktayım" diyen Sn. Mustafa Altıntaş hocam. Bir bilim insanın 'Siyaset Emek İster' isimli kitabımla ilgili bakış açısını, benim ilerleyen çalışmalarıma örnek teşkil etmesi anlamında da önemli buluyorum. Siz değerli okurlarla da paylaşmak istedim. 

Prof. Dr. Altıntaş:Tek başına yazmak ve bunu okurlarınıza sunmanız bir meydan okumadır

Sn. Hocam şöyle başlamış, 'Sevgili Ulubey, 15 Şubat 2021'de adıma imzaladığınız "Siyaset Emek İster" başlıklı yapıtınızı okudum. Öncelikle, içerik nasıl olursa olsun, feodal ilişkileri henüz tarihin sayfalarına gömemediğimiz bir coğrafyada bir kadın ve kadın politikacı olarak yazmanız, kendinizi okuyucularınızın yargıçlığına sunmanız, başlı başına alkışlanır ancak. Yapıtınızı elime aldığımda hemen ikinci yaprakta oğlunuz, sevgili Necdet ile göz-göze gelmem beni çarptı. Kendime gelmeyi başardığımda, yapıtınız ile hiç yaşlanmayacak oğlunuzu yaşatmanın bir aracı olan yapıtınıza daha bir özen gösterir oldum. Telefonda da söylemiştim. Tek başına yazmak ve bunu okurlarınıza sunmanız bir meydan okumadır. Ellerinize sağlık.

"Diliniz hep dönsün, kaleminiz hep yazsın"

2014'de ilk baskısını,2021'de okumak, 2007 yerel seçimleri sonucunun değerlendirilmesi ile başlıyor ve 06 Mart 2014 deki söyleşi arasında, yöremizdeki gelişmeleri bize anımsatıyor. Diliniz hep dönsün, kaleminiz hep yazsın, yüreğiniz hep yetsin ve Fatma Ulubey hep yazsın. Teşekkürler. 01.03.2021 -Fethiye'

Alın terini iyi bir dünya için akıtmaya devam edeceğiz !...Sn. Mustafa hocama güzel dilekleri için çok teşekkür ederim."

Kaynak : PHA

Kaynak: pha