Her yıl geleneksel olarak kutlanan Besni Eğitim Bayramı’nın bu yıl uzaktan kutlanacak olması nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Besni Eğitim Bayramı eğitime sunduğu katkılar nedeniyle çok değerli

Tutdere, açıklamasında, Besni Eğitim Bayramının aynı zamanda kentimizin eğitimle ilgili sorunlarını dile getirdiğimiz bir platform olduğunu belirterek,"Besni Kaymakamlığı, Besni Belediyesi ve Besni Eğitim Vakfı tarafından organize edilen 22. Besni Eğitim Bayramı’nı pandeminin getirdiği olumsuzluk ve belirsizlik nedeniyle doğrudan katılamamanın verdiği buruklukla kutluyoruz. 

Salgının devam ettiği bu zorlu günlerde eğitimin önemine ve yapılması gerekenlere ışık tutacak bu çalışmanın, saygın katılımcılarca desteklenmesi çok değerlidir. Adıyaman’ımız, özellikle Besni ilçemiz eğitime verdiği değer ve önemle ön plana çıkmaktadır. Besni lisesinin başarılarını, bu liseden mezun olup çok önemli başarılara imza atmış, çok önemli yerlere gelmiş yurttaşlarımızın olduğunu biliyoruz. Dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla eğitime olan desteğimizi sürdüreceğiz."şeklinde ifade etti.

Adıyaman eğitimde hak ettiği yerde değil

Adıyaman’ın eğitimde hak ettiği yerde olmadığını vurgulayan Tutdere, "Eğitim Bayramı’nın kutlandığı Adıyaman, eğitimde hak ettiği yerde maalesef değil. Adıyaman’da çoğu öğrenci mevsimlik işçi olarak tarlada çalışıyor. Çoğu köyümüzde internet olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamayan çocuklarımız var. Ayrıca ekonomik olarak yoksul olan ailelerin çocukları da internet ve bilgisayar yokluğu nedeniyle uzaktan eğitim olanaklarından faydalanamıyorlar. İktidara çağrıda bulunuyoruz: Bu eksikliklerin bir an evvel giderilmesini bekliyoruz. Adıyaman’da nitelikli lise sayısının da mutlaka artırılması gerekiyor. Aksi takdirde eğitimde öğretimde il olarak hak ettiğimiz yere ulaşamayız." dedi.

İktidar tarafından eğitimin ve eğitimcinin öneminin anlaşılması gerekiyor

Tutdere, eğitimin ve eğitimcinin öneminin günümüzde yeterince bilinmediğini vurgulayarak, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu yıl öğretmen sorunları,  eğitimin niteliği, birleştirilmiş sınıf, ikili eğitim, çağdaş eğitim, KHK, 3600, taşımalı sistem, sınav sonuçları, fırsat eşitsizliği, atamalardaki usulsüzlükler, kayırmacılık, altyapı eksiklerinin yanında birde televizyonu olmayan, interneti olmayan öğrencileri konuşuyoruz. Fırsat eşitsizliklerinin arttığı eğitimin belirsiz hale geldiği, bilhassa özel eğitim kurumu çalışanlarının daha da mağdur olduğu bir durumla karşı karşıyayız. Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı sağlıklı ve nitelikli nüfusudur. ‘İtibardan tasarruf olmaz” diyen iktidar geleceği ve gerçeği görüp, eğitimde tasarruf olmayacağını bilmeli, anlamalıdır. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve eğitim emekçilerimizin tüm sorunları Covid-19 salgını nedeniyle hasıraltı edilmeden, ortak akılla ve ivedi olarak çözülmelidir. Anayasanın öngördüğü şekliyle herkesin eğitim hakkı ve bu hakkın sağlanmasına ilişkin koşullar, fırsat eşitliği ilkesine uygun olarak sağlanmalıdır.

Türkiye’de tek olan bu bayramı düzenleyen kurumlara ve başta Besnili iş insanlarımız olmak üzere, eğitime katkıda bulunan iş insanlarımıza ve emek verip katkı sunan tüm hemşehrilerimle katılımcılara teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak : PHA
Kaynak: pha