Tek liste ile gerçekleşen kongrede AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları mevcut Başkanı Perihan Gümüş tekrar başkanlığa seçildi.

Adıyaman Belediyesi konferans salonunda yapılan kongreye AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam, TBMM Başkanvekili ve Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu ve partililer katıldı.

Toplantı öncesi kadın kolları çalışmaları hakkında sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın kolları seçimlerine ilişkin açıklaması sinevizyon gösterimi ile yapıldı.

Kongre, şehitler için bir dakikalık Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kongrede Afrin operasyonuna ilişkin açıklama yaparak konuşmasına başlayan AK Parti Adıyaman İl Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş, “Afrin’de bulunan ordumuza ve Mehmetçiğimize yüce Allah’tan muhafiyakatlar diliyorum. Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bizler çok iyi biliyoruz ki en iyi tuzak kuran ve tuzakları bozan Allah’tır. Allah’ım Mehmetçiğimize kurulan tuzakları onların başlarına yık. Kudretinle onlara yardım et. Biz hiçbir zaman önümüze çıkan engellere aldırmayarak, yılmadan, yıkılmadan davamız ve partimiz için mücadele edeceğiz” dedi.

Kadın kolları kongresinin hayırlı olmasını dileyen Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Perihan başkanımız aynı zamanda belediye meclis üyemiz, başkan olduğundan bugüne kadar herkesin gözünü dolduran çalışmalarını yapmıştır. Partimizde kadınlar önce 3’te birken sonra yarıyı doldurmaya başlamıştı salonlarda. Kadınlar, partimizin çalışmasına yoğun bir katılım sağlamaktadır. Siyasette vefa yoktur deriz. Ama Allah razı olsun vefa gösteren birileri de var. TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın vefa duyguları ile bastırdı. Siyasette vefa gerekiyor. Ben Perihan başkanın yerini sağlamlaştıran TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’a ve AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam’a ve bu kadar tecrübesine rağmen belki Ankara’da çok önemli görevlere layık olmasına rağmen Adıyaman gibi bir yerde kadın kolları başkanlığı görevini lütfedip kabul eden Perihan Gümüş’e teşekkür ederim” diye konuştu.

Adıyaman’ın daha önceki seçimde çıkan oy sayısını kırması için salonda bulunan partililerden söz alan AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan da “Bizler, kadınlarımız, gençlerimiz Türkiye’ye sevdalı hareketin çalışma azmine heyecan katacak kadrolarız şükürler olsun. Çünkü bizim kadınların ruhunda ermeni soykırımını tanımak yok. Bizim medeniyetimizde devletin malı deniz anlayışı yok. Çünkü bizim medeniyette Müslüman mahallesinde salyongoz satma yok. Devletin polisine, devletin askerine taş atma, militan besleme yok. Bizim kadınlarımızda Erzurum’da düşmana karşı dimdik duran Nene hatun ruhu var” diye konuştu.

Türkiye’nin bu günlerde ciddi bir sınav ile karşı karşıya olduğunu ifade eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise şöyle konuştu:

“AK Parti Kadroları içinden çıktıkları bu millete sırtını dönmedi. Ne zamanki sırtımızı dönersek, ne zaman ki bize ait olmayan mahallelere yönelirsek, o zaman bittiğimiz gündür. Allah bizi bundan korusun. Türkiye Cumhuriyeti ciddi bir sınavla karşı karşıya. Şuan sınırımız ötesinde ülkemizi tehdit eden bir terör örgütüne karşı operasyon devam ediyor. Dünyada var olan terör örgütlerinin tümü putçudur. Barış diye bir kavram üretir, ona taparlar ama barış için on binlerce insan ölümüne sebep olurlar. PKK terör örgütü, onun türevleri, 1984 yılından bu yana bu ülkede on binlerce insan ölümüne sebep oldu. Bugün Türkiye’nin can ve mal emniyetini sağlamak için yaptığı operasyona karşı savaşa hayır demeleri PKK terör örgütü ve onun türevleri sözcülüğünü yapmaktır” 

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat ise “Cumhurbaşkanımız 1994’de belediye başkanı adayı olduğunda kadınların siyasetin içinde yer alması gerektiğini, kadınların sadece evde çocuklara bakan, sadece ev işleri ile uğraşarak değil, siyasette, ekonominin, hayatın her aşamasında yer alan kadınların aktif siyasete kazandırma noktasında ilk defa Ak Parti kadın kolları teşkilatı, Ak parti ile başladı. Şuanda 81 ilimizde 967 ilçemizde kadın kolları teşkilatı var” açıklamasını yaptı.

Kadınlara çalışmalarından dolayı teşekkür eden TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise “Mevki makam için birbirine girilen kongrelerde biliriz. Ama hamd olsun Ak parti her zaman her yerde olduğu gibi burada da her zaman farkını fark ettirdi. Salonda bulunan heyecanımız 2019’a kadar dur durak bilmeden yükselen bir tempo ile devam edecektir. Buradaki bu ışıltı, buradaki bu coşku, bize 2019’u şimdiden müjdeliyor. Kongrelerimizi tamamlıyoruz. Yeni bir heyecanla tamamlanmış bir şekilde inşallah hep birlikte sahada olmaya devam edeceğiz. Burada kapı kapı dolaşan, her daim sadece seçimden seçime değil. Her zaman bizim giremediğimiz yerlere, açamadığımız kapıları açan tüm hanım kardeşlerime teşekkür ederim.” diye konuştu.

Aydın, konuşmasında şunları söyledi;

“Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Zorlu bir sınav. Çünkü Türkiye üzerinde son 4-5 senedir muazzam oyunlar oynanıyor. Çünkü Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye artık onların iradesi ile hareket etmiyor. Türkiye ipini kopardı. Türkiye sadece ve sadece kendi milletinin iradesi ile hareket ediyor. Oynanan her oyuna rağmen, başımıza gelen her olaya rağmen büyüyerek, kalkınarak gelişen bir Türkiye var. Onların istediği Türkiye iki büklüm duran bir Türkiye idi. Ama yok artık öyle bir Türkiye. Türkiye yeni bir yola girdi. Türkiye artık Dünya beşten büyük diyor. Terör örgütlerine binlerce tır silah vermekle barışı mı sağlayacaklar? Hadi oradan diyesi geliyor insanın. Yapmazlar, yapamazlar. Çünkü İslam alemine baktığınızda nereye bakarsanız bakın, kan ağlıyor. Libya üçe, dörde bölündü. Suriye'nin hali içler acısı, bütün bunların üstesine yegane bir umut son bir kale kalmış İslam coğrafyasında, o da hedef Türkiye Cumhuriyeti, hedef Recep Tayyip Erdoğan. Afrin'de ne işleri var diyor, soranlar kim, Afrin'i karıştıranlar. Suriye’yi bu hale getirenler soruyor. Orada terör örgütlerini besleyenler soruyor. Orada terör örgütlerini taşeron olarak kullananlar soruyor. Söz konusu ülkemizin sınır güvenliği olursa, söz konusu ümmet olursa, kendi kararımızı kendimiz veririz. Kendi göbeğimizi, kendimiz keseriz. Ansızın gireriz dedik ve girdik, terörün sonunu getirene kadar da orada olacağız.”

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam ise şunları kaydetti:

“Buradaki güzel tablo Ankara’ya da yansıyacak inşallah. Bu tablo, bu dayanışma ile Adıyaman çok daha tarih yazacak. Adıyaman’ın bizim gönlümüzdeki yeri bambaşka. Çünkü her seçimde başı çeken, her seçimde tarih yazan Adıyaman var. İnşallah bu dayanışma ile çok güzel çalışmalara imza atacağız. Kongre süreçleri bizim yeniden tazelenme süreçlerimizdir. İlçe kongrelerimiz ile başlayan sürecimizde ilçelerimizdeki yenilenmeleri yaptık. Bizimle birlikte yol yürüyen tüm kardeşlerime teşekkür ederim. Bizler makam mevki peşinde koşan partililer değiliz. Ak parti kurulduğu günden itibaren kadını siyasetin öznesine koymuş bir parti. Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk gün partimizin kurulması ile birlikte kadınların siyasetin öznesi dedi. Bizler kadın kolları, gençlik kollarımızla kadın kollarımız ile omuz omuza 15 yıllık iktidarımız dönemimizde milletimiz ile bir araya gelmiş, başarmış bir partiyiz” 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha