Adıyaman İl Halk Kütüphanesi tarafından organize edilen #EvdeKal Kitap Oku çağrılarına Adıyamanlı Şair ve Yazarlarımızda kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle birlikte destek oluyorlar.

Adıyaman İl Halk Kütüphanesinin organize ettiği #EvdeKal Kitap oku çağrılarına kısa mesaj içerikli video ve otobiyografileriyle destek olan ikinci yazarımız Suat TEKİN.

Suat TEKİN Kimdir.

1 Mart 1961 tarihinde Adıyaman’ın Turuş (Kuyulu) köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Adıyaman da tamamladı. 1982 yılında girdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği bölümünden 1986 yılında mezun oldu. Aynı yıl Orman Bakanlığı’nda göreve başladı. Ağırlıklı olarak Adıyaman olmak üzere Türkiye’nin değişik illerinde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Havza ıslahı ve teknikleri konusunda yurt içi ve yurt dışı hizmet içi eğitim seminerlerine katıldı, tebliğler sundu. 1975 yılında henüz ortaokul yıllarında başladığı yazı yazmaya, çeşitli dergilerde ve yerel gazetelerde yazarlık ve yöneticilik yaparak devam etti. “Mim” ve “Nehir” isimli Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergilerinin hem kuruculuğunu yaptı, hem de yayın kurulu üyeliğinde bulundu. Adıyaman Kültür Sanat Edebiyat ve Bilim Derneği’nin kurucu üyesi ve yayın kurulu üyeliği yanında, ikinci başkanlığını yaptı. Yerel gazetelerde çeşitli konularda denemeleri ve şiirleri yayımlandı. Yaptığı mesleki ve edebi çalışmalarla yirminin üzerinde plaket, takdir ve teşekkürle ödüllendirildi. Türkiye Yazarlar Birliği Ankara üyesi.

ESERLERİ; Dördüncü Kadın (Roman). Sevmek Mutlu Ölmekmiş (Roman) Şaka Leblebi (Öykü) Kimsesizlik (Roman) İhanet (Roman)

4 Roman, 1 Öykü.

Şaka Leblebi Öykü kitabı.

Sevmek Mutlu Ölmekmiş, 2. Baskısı, Türkçe olarak 120 ülkede ayrıca bütün dünyada e-kitap olarak satılıyor.

Editör: Adıyaman Haber