Kahta’da Nevroz kutlamasında sahneye çıkan Kürt Sanatçı Heme Haci alanda toplanan binlerce kişiyi coşturdu.

Kahta İlçesinde Nevroz kutlamaları erken başladı. Baraj yolundaki Fatih Parkı karşısındaki alanda sabah saatlerinde toplanan kalabalık davul-zorna ve müzik eşliğinde halay çekerek eğlenmeye başladı.

Nevroz Ateşinin yakılması ile başlayan kutlama törenleri HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan’ın konuşması ile devam etti.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen Milletvekili İbrahim Ayhan, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı aşacağını ve AK Partinin bundan korktuğunu söyledi.

AK Parti Hükümetini eleştiren Ayhan’ın konuşmasından sonra sunucular yaptıkları anonslarla alandaki vatandaşların internetten kimlik numaralarını girerek seçmen kütüklerini kontrol etmelerini istedi.

Yapılan anonslarda seçmen listelerinde oyu olmayanların İlçe Seçim Kuruluna giderek yazılmaları istendi.
Konuşmaların ardından Kürt sanatçılar sahneye çıkıp Kürtçe parçalar söyleyerek alandaki vatandaşları coşturdu.

Kürt sanatçı Heme Haci sahneye çıkınca Nevroz’a alanındaki vatandaşlar coşmaya başladı. Vatandaşlar Hemo Haci’ni seslendirdiği Kürtçe parçalara eşlik edip halaylar çekerek eğlendi.
Gündüz programının bitiminden sonra yapılan anonsta akşam saat 19:00’da bir kafede kutlamaların devam edeceği belirtildi.

– İKİ DEFA PANİK YAŞANDI
Kutlamalar devam ettiği sırada iki genç çocuk polislerin bulunduğu tarafta tartışmaya başladı.

Polis memurları tartışan gençlere müdahale edince alandaki kalabalık, polis ile gençlerin tartıştığını anladı.

Bir anda büyük bir kalabalık o tarafa doğru yönelince HDP yöneticileri müdahalede bulunarak, herhangi bir durumun olmadığını anlatıp partilileri alana geri çevirdi.
İkinci panik, kutlamaların yapıldığı alana yakın bir arka sokakta yaşandı. Sokaktan geçen bir damperli kamyonun lastiği top attı. Patlayan lastik bomba sesi verince vatandaşlar panik içinde sokağa doğru koşmaya başladı. Daha sonra lastik patladığını öğrenen vatandaşlar sakinleşti.

BHA

Editör: Adıyaman Haber