128 kişilik kadrosuyla eğitim veren Fen Edebiyat Fakültesinde Arkeoloji, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ile Türk Dili ve Edebiyatı  bölümleri yer alıyor.
Fen Edebiyat Fakültesi, öğrencilerine eğitimleri esnasında Pedagojik Formasyon Programını bitirerek mezuniyetlerinin ardından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğretmen olarak görev yapabilmeleri için kolaylık da sağlıyor. Ayrıca öğrenciler ALES ve YDS gibi şartları yerine getirerek mezuniyetlerinin ardından akademik camiada akademisyen olarak devam etme imkânı bularak böylece yüksek lisans ve doktora eğitimlerine de devam edebiliyorlar.

Amaçlarının milletini seven eğitim öğretime hizmet veren bireyler yetiştirmektir olduğunu belirten Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İ. Halil Tuğluk,"Temel bilimler en basit anlamda, (merak) duygusunun test edildiği alanlardır. Bilim, eşyanın tabiatını anlamada ve hayatı kolaylaştıracak ürünler geliştirmede önemli bir bilgi kaynağıdır. Doğayı ve doğanın bir parçası olan insanın anlaşılmasında, uygulamalı bilim dallarının alt yapısının oluşturulmasında, bilimin üretiminde, bilginin kavramlaştırılmasında temel bilim araştırmalarının katkısı çok büyüktür. Temel bilimler ve bunun sonucu olan teknoloji birlikte uygulandığı zaman birbirlerine ivme kazandıran kavramlardır. Bu sene zorlu aşamaları geçerek LYS’ye girip başarılı olan ve tercih maratonuna hazırlanan bütün gençlerimizi tebrik ediyorum. Kendileri, aileleri ve milletimiz için her bakımdan güzelliklere vesile olacak bir programa yerleşmelerini temenni ediyorum. Şüphesiz büyük bir engeli aşan gençlerimizi artık bir o kadar çetin ama tatlı bir süreç daha beklemektedir. Bu süreç tercih sürecidir. Öğrencilerimizin kendileri nereye yerleşeceklerini merak ettikleri gibi anne babaları, yakınları ve sevenleri de gençlerimizin bu merakına ortak olmaktadırlar. Bu süreci tatlı kılan belki de en büyük unsur bu süreçte sürekli yeni bilgiler edinilmesidir. Bu süreçte hangi fakülte ve bölümü yazmam gerekir, hangi bölümler gelecekte daha kolay iş imkânı sağlar, il dışı bir tercih yapmalı mıyım? Hangi ili tercih etmeliyim vb. sorular gençlerimizin zihinlerinde yer edinmektedir. Biz de bu vesilesiyle geleceğimizi teslim edeceğimiz değerli gençleri Fen Edebiyat Fakültesi hakkında bilgilendirmeye çalışacağız”dedi.

 “ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİNİ SEÇMEK İÇİN BİRÇOK NEDEN VAR”

Her öğrencinin hayalini kurduğu bir üniversite olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Tuğluk,"Hepiniz hayalinizi kurduğunuz Üniversitenin kapısına oldukça yaklaştınız. Adıyaman Üniversitesi tam da sizin istediğiniz yer! Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman şehrinin gelişme potansiyelini de kullanarak sizlere geri çeviremeyeceğiniz fırsatlar sunuyor! Burası gerçek bir üniversite ve gerçek bir kampüs! Bu kampüs içerisinde size ayrıcalıklı olmayı hissettirecek bir fakülte var! Fen-Edebiyat Fakültesinden bahsediyorum. Peki neden Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesini seçmelisiniz? Öncelikli olarak Adıyaman şehrinin bu seçimi yapmanızda ilk etkili faktör olduğunu söylemek istiyorum. Artan nüfusu, sosyo-ekonomik ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek zengin kent örgüsü ve sizleri evinizde hissettirecek pozitif yönleriyle, Adıyaman şehri tam da sizin istediğiniz şehir olabilir. Adıyaman’ı bir cazibe merkezi hâline getiren ve henüz genç yaşına rağmen yükselmeye devam eden Adıyaman Üniversitesi, tercihinizin odağına yer almayı hak ediyor. Sinerjik kampüsü, ihtiyaçlara anında cevap verebilecek teknik altyapısı ve Uluslararası güncel kimliğiyle Adıyaman Üniversitesi beklentilerinizi karşılayabilecek bir donanıma sahiptir.
Fakültemiz özellikle fiziki altyapısıyla dikkat çeken bir görünüme sahiptir. Bununla birlikte dış görünüşün kalite için tek başına yeterli olmadığının bilincinde olan Fakültemiz Bölüm çeşitliliği, nitelik ve nicelik bakımından doygunluğa ulaşmış öğretim elemanı kadrosu ve uygun öğrenci ortamlarını oluşturma bakımından sürekli ilerleme kaydetmektedir. Fen-Edebiyat Fakültesi olmanın en birinci sorumluluğu uygun laboratuvar ve sosyo-kültürel yaşam alanlarını oluşturabilmektir. Bunun yanı sıra tatmin edici bir şekilde uygulama alanları sunmak ve Türkiye’nin yararlarını gözetecek olan inovatif girişimleri desteklemek de bizim için önem arz etmektedir. Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi sizler için yaşam boyu eğitim ve üretimin kapılarını aralamayı hedefliyor. Mezun olduktan sonra diğer Fen-Edebiyat fakültelerine nazaran daha fazla tecrübe ve kurum desteği alabileceğiniz bir Fakülte için bizleri tercih etmenizi istiyoruz”"

 “FAKÜLTEMİZ, HER YÖNÜYLE BİLİM SEVGİSİNİ AŞILAMAK ARZUSU TAŞIMAKTADIR”

Fen-Edebiyat Fakültesinin gerek derslerinin niteliği, gerek diğer fakültelerin programlarında yer alan derslerin bir kısmını karşılaması bakımından üniversitenin genel yapısı içerisinde önemli bir rol üstlendiğini belirten Prof. Dr. İ. Halil Tuğluk; “Adıyaman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi mevcut kadrosuyla araştırma odaklı ve nitelikli insan gücü yetiştirmeyi hedeflemektedir. Her gün hızla değişerek ve yenilenerek ilerleyen bilim ve teknoloji çağına ayak uydurmak için güçlü bir ekip çalışması ruhu ile düşünme, sorgulama, fikir üretme, araştırma, ve üretime katkı fakültemizin vazgeçilmez unsurları arasında yer almaktadır. Fakültemiz, her yönüyle bilim sevgisini aşılamak arzusu ile dünyanın önde gelen bilim adamlarını yetiştirme sorumluluğunu taşımanın gururuyla eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Kıymetli gençlerimize tercihlerinde kolaylık ve yaşamlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha