Ankara’da faaliyet yürüten onlarca dernek ve federasyonun bir araya gelmesiyle kurulan Başkent Ankara Meclisi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel Kurul’da Genel Başkan Seçilen Nevzat Ceylan “Hepimiz bu kentin ekmeğini yiyor, suyunu içiyoruz. İstedik ki Ankara’yı gerçek anlamda sahiplenelim ve hak ettiği seviyelere çıkaralım. Bunun için kolları sıvadık” dedi.

Göksu Restoran’da gerçekleşen Kahvaltılı 1. Olağan Genel Kurulu’a  Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, MHP Eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, TÜKÇEV Başkanı Av. Beyhan Aslan gibi bilinen bir çok eski bakan ve milletvekilinin yanı sıra, onlarca dernek ve federasyonun çok sayıda Başkent Ankara Meclisi üyeleri katıldı.

 

Genel Kurul’da bir konuşma yapan Genel Başkan Nevzat Ceylan Ceylan, Ankara`ya sahip çıkmak için kurulan Başkent Ankara Meclisi`nin 1. Olağan Kurultayı için toplandıklarını belirterek, logolarında ilk meclisin görüntülerinin yer aldığını, bunun Kurtuluş Savaşı`nda ve Ankara`nın başkent oluşunda Mustafa Kemal Atatürk`ün yaptığı çalışmaları temsil ettiğini belirtti.

 

Başkent Ankara Meclisi`nin kuruluş gayesinin Ankara`ya sahip çıkmak olduğunu belirten Ceylan, "Yaşadığımız, ekmeğini yediğimiz kentin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Ankara`yı sahipsizlikten kurtarmak istiyoruz. Biz bunu nasıl başarabiliriz diye yola çıktık" dedi.

 

Ankara`ya yapılacak yatırımlarda siyasilerin yeterli iradeyi göstermediğini ileri süren Ceylan, "1990 yılından bu yana Ankara`da milli maç oynanmıyor. Finans merkezi olarak da çalışmaların İstanbul`a kaydırıldığını görüyoruz. Medyanın da merkezi Ankara değil" diye konuştu.

 

Akyurt`ta fuar merkezinin kurulmasının geç de olsa sevindirici olduğunu belirten Ceylan, önemli çalışmaların da yapıldığını, bölünmüş yolların artırıldığını, hızlı tren projelerinin merkezi olduğunu, 6 adet tekno kent oluşturulduğunu, üniversite adedinin 22 üniversiteye çıkarılmasının hedeflendiğini, memur kentinden sanayi şehrine geçildiğini bunların sevindirici olduğunu kaydetti.

 

Kızılay`dan Kuğulu Park`a büyük bir şehir meydanının da geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, Ankara Büyükşehir Belediyesinin Temapark `Anka Park` projesinin de önemli bir kazanç olacağını söyledi.

 

Esenboğa Havalimanı`na ulaşacak raylı sistemin tamamlanması, banliyö tren hattının genişletilmesi ve yeşil alanların da artırılması ile bilişim vadisinin de kurulması gerektiğini kaydeden Ceylan, Ankara`da yaşayanların kalbinin Ankara için attığı bir başkent hayal ettiklerini belirtti.

Genel kurul sonunda seçimlere geçildi. Yapılan seçimler sonucu kurucu Genel Başkan Nevzat Ceylan, seçilmiş başkan olarak göreve devam ederken, yönetim kurulu ve diğer kurullarda görev alanlar ise şu isimlerden oluştu:


BAŞKENT ANKARA MECLİSİ

1.OLAĞAN GENEL KURULU

SEÇİLENLER LİSTESİ

 

YÖNETİM KURULU (ASİL)

YÖNETİM KURULU (YEDEK)

v  Nevzat CEYLAN

v  Bilge AYDIN

v  Adem CAN

v  Erkan TARHAN

v  Ahmet KOÇ

v  Mukaddes KOŞUCU

v  Ahmet Şerif BAYINDIR

v  Kaya DOĞAN

v  Ayşe YILDIZ

v  Abdurrahman KÖROĞLU

v  Celalettin ULUDAĞ

v  Ali Osman ASLAN

v  Cemal SERTKAYA

v  Münür BALLI

v  Doç. Dr. Duygu Özel DEMİRALP

 

v  Erdoğan YILDIRIM

 

v  Feridun ÖNAL

 

v  Güngör ÇANKAYA

 

v  Hayri ÇAĞIR

DENETİM KURULU (ASİL)

v  Hilmi GÖKÇINAR

v  Hafize ŞAHİNER

v  Av.İlhan YETİŞGİN

v  Şevket TANDOĞAN

v  Kamil DÜNDAROĞLU

v  Ayşegül ALTUN

v  Mehmet AKYOL

 

v Meltem TÜRKOĞLU

 

v  Nazlı Pınar AYGÜNDÜZ

DENETİM KURULU (YEDEK)

v  Av. Nuray BAYNAZOĞLU

v  Arzu DİNÇSÖNMEZ

v  Sanem ARIKAN

v  Mehtap YANIKDEMİR

v  Av. Uğur KIZILCA

v  Av. Pınar EVRENSEL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ONURSAL BAŞKAN VE

KURUL BAŞKANLARI

 

 

v  Ayhan SÜMER

Onursal Başkan

v  Saffet Arıkan BEDÜK

Onur Kurulu Başkanı

v  Hasan KORKMAZCAN

Kurucular Kurulu Başkanı

v  Prof.Dr.Erkan İBİŞ

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı

v  Av. Beyhan ASLAN

Parlamento ve Siyasi İşler Kurulu Başkanı

v  Şevket Bülent YAHNİCİ

Basın ve Yayın Kurulu Başkanı

v  Nurettin AKÇUL

Sendikalar Kurulu Başkanı

v  Veli SARITOPRAK

Sanayici ve İşadamları Kurulu Başkanı

v  Nurettin KONAKLI

Strateji Geliştirme Kurulu Başkanı

v  Emine KIRAÇ

Eğitim Kurulu Başkanı

v  Kenan NUHUT

Gençlik ve Spor Kurulu Başkanı

v  İsrafil ÇELİK

Sanayi ve Teknoloji Kurulu Başkanı

v  Prof. Dr. Kadirhan SUNGUROĞLU

Üniversiteler Kurulu Başkanı

v  Prof. Dr. Eyüp BEDİR

Araştırma Geliştirme ve Bilim Kurulu Başkanı

v  Prof. Dr. Adnan ATAÇ

Doğa ve Çevre Kurulu Başkanı

v  Dr. Ali Asker DEMİRHAN

Dış İlişkiler Kurulu Başkanı

v  Kamil TAŞCI

Kalkınma Rekabet ve Yenilik Kurulu Başkanı

v  Mustafa ERKILIÇ

Şehircilik Kurulu Başkanı

v  Nuriye ATABEY

İletişim Kurulu Başkanı

v  F. Nural TOKGÖZ

Kadın Sorunları Kurulu Başkanı

v  Av. İlke ÇAKAR

Turizm Kurulu Başkanı

v  Bilge AYDIN

Sağlık Kurulu Başkanı