Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe merkez ve köy okulları idareleri, öğretmenleri ve Yaşar Kırtasiyeye nezdinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında ödül alan öğrencilere altın ve tablet hediyeleri takdim edildi.

Etkinliğe katılan çocuk kitapları yazarı Nazan Taştan Yapıcı, okumaya yönelik farkındalık yaratmak için düzenlenen bu etkinliği düzenleyenleri tebrik etti. Katılan tüm öğrencileri kutladı. Bu ve bu tarz kitap etkinliklerinin sürdürülmesi ve yenilerinin düzenlenmesinin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Bu konuda Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Akın Beyle yapılabilecekler konusunda konuştular.

Türkiye nin en genç yazarı Mirhat Coşkun, da kitap okumanın tatilinin olmadığını olamayacağını, her zaman kitap okunması gerektiğini söyledi.

Çocuk kitapları yazarı, gazeteci, şair Nazan Taştan Yapıcı, “kitap okuma konusunda ne yaparsak azdır. Bu anlamda Samsat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe merkezi ve köy okulları inanılmaz güzel bir etkinlik düzenledi. Bugün bu etkinliğin geridönütü için burdayız. Ödül alan ve kitapları okuyan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Okumaya devam diyorum. Öğrencilerimizin kendini ifade etmeleri, okuduğunu dinlediğini anlamak için, fikir yürütmek ve çözüm odaklı düşünmek için okumak şarttır. Kitap okuyalım, kitapları okutalım.” Dedi.

Editör: Adıyaman Haber