104 Generalin gece yarısı bildirisini yanlış bulup karşı çıkan ve en sert bir biçimde eleştirenlerden biriyim. Yine diyorum; Yöntemi de zamanlaması da yanlış.

Ancak sabah- akşam gösterilen tepkiler eleştiri sınırlarını aşıp hakaret ve aşağılama boyutlarına vardı. Adeta itibar suikasti yapılıyor. Öyle ki İş akrabalarını araştırmaya kadar götürüldü.

Önüne gelen “Vur abalıya” misali , daha ortada bırakın bir yargı kararını, bir savcılık iddianamesi bile yokken, yok “Darbeci”, yok Rütbeleri sökülsün, yok maaşları kesilsin, lojmandan çıkarılsın diyerek yüklendikçe yükleniyorlar.Bu kadarı da fazla . Emekli Deniz Amiralleri kesinlikle bunları hak etmiyor.

“Darbe, darbe” diyorlar. Bir defa bu Amirallerin hepsi emekli. Ellerinde silah falan da yok. Üstelik yaşları da 70.. Bunlar mı darbe yapacak ?

İyi de insan merak ediyor ;
Peki 28 Şubat “Post - Modern darbe”si ile 27 Nisan “E-Muhtırası”nı veren muvazzaf askerler hakkında neden hiç kimse ağzını açmadı?
Neden bugün söylendiği gibi hiç kimse Rütbelerinin sökülmesini, maaşlarının kesilmesini, lojmanlardan çıkarılmasını dile getirmedi? Üstelik bir de 27 Nisan “E-Muhtırası”nı veren generalin altına Milyonluk zırhlı araç verildi..

Sonuç olarak diyeceğimiz şu; Emekli askerlere “Efelenip” Muvazzaf askerlere gelince sessiz kalmayı doğru bulmuyoruz.