Ülkeye demokrasiyi ve özgürlükleri getiren Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan hakaretler kabul edilir gibi değil.
Sn. Genel Başkan sadece sözlü hakaretlere maruz kalmıyor, belirli aralıklarla fiziki saldırılara da uğruyor.
Ülke nereye götürülmek isteniyor?...
Hele de Hukuk reformunun sıkça dile getirildiği bir dönemde( !.. )
Soner Yalçın'ın 20 Kasım 2020 tarihindeki makalesinin başlığı ve yazdıkları aslında üzerinde düşünmemiz gereken bir yazı.
CHP liderinin geçmiş yıllarda uğradığı saldırılar dile getirilmiş, ben de kendi köşemde siz okurlarıma anımsatmak isterim.
CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu, 08 . 04 2014 tarihinde TBMM'de grup konuşması yapmak için salona giderken yumruklu saldırıya uğradı. Saldırgan, “Kılıçdaroğlu'nu vatan haini olarak görüyorum, hatta ileri giderek kendisine gıcık oluyorum” dedi.
09.06.2016 tarihinde İstanbul Fatih Camii'nde şehit cenazesine katılan Kılıçdaroğlu'na mermi kovanı atıldı.
25 .08. 2016 tarihinde
-Artvin Ardanuç ilçesinde Kılıçdaroğlu'nu taşıyan konvoya ateş açıldı; bir Mehmetçik şehit oldu.
05.07.2017 tarihinde Adalet Yürüyüşü sırasında bir IŞİD militanı tarafından suikast teşebbüsünde bulunuldu.
21 Nisan 2019 yılında Ankara Çubuk ilçesinde şehit cenazesine katılan Sn. Kılıçdaroğlu linç edilmek istendi. Güvenlik güçleri tarafından çevredeki bir eve götürüldü. Kalabalığın, evi taşlaması ve “yakın evi” sloganları atması üzerine ve özellikle bir kadının yakın o evi demesi içindeki nefret duygusunu artıran neydi ?..
Bu gibi şahıslar Kim ya da kimlerden cesaret alıyorlar?...
Ve yine bir kaç gün önce Organize Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, Sn.Kemal Kılıçdaroğlu'nu açık şekilde tehdit ve hakaret dolu söylemlerin ardındaki suskuluğunun nedeni nedir?...Ve hatta MHP liderinin Çakıcı' ya sahip çıkmasını ne ile açıklarsınız?....
Yandaş medya suskun, ülkeyi yöneten üst düzey yetkililer suskun!...
Siyaset kurumunun geldiği nokta gerçekten üzüntü vericidir.
Evet ,Neden Kılıçdaroğlu?...
Millet ittifakının lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu bu süreci iyi götürmüş farklı siyasi görüşleri bir çatı altında tutmayı başarmıştır.
Yerel seçimlerde AKP'nin büyük illeri kaptırması, özellikle İstabul seçimlerinin sonucu daha çok Sn. Kılıçdaroğlu'na sözlü saldırıları artırdı. CA-HA- PE söylemlerinin altında yatan gerçeği iyi tahlil etmek gerekir !...
Adaletten , evrensel hukuk ilkelerinden bahsedildiği bir dönemde yaşanan tüm bu çalkantılar neyin nesi?...
Bu ülkede herkes için hak,hukuk, adalet diyerek yola çıkan, halkı için demokrasi söylemlerinden asla vazgeçmeyen anamuhalefet lideri Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaşadığı haksızlıklar, uğradığı çirkin saldırılar görmezlikten geliniyorsa, bir anamuhalefet liderinin hayatı tehlikede ise, Can güvenliği yok ise söyler misiniz bu ülkede sıradan bir vatandaş kendisini nasıl güvende hissedecek?
Türkiye yaşanan bu çelişkiler sarmalından derhal kurtulmalıdır.
...21.11.2020
Fatma Ulubey