Kâhta Gençlik Merkezi genç gönüllü üyeleri tarafından hayata geçirilen proje ile eski defterini getiren öğrencilere yeni defter hediye ediliyor.

Kahta Gençlik Merkezi Müdürü M. Nebi Bulut, kâğıt tüketim oranının azaltılması ve geri dönüşüme katkı sağlanması, aynı zamanda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmaları için gerekli bilincin oluşturulmasını sağlamak amacıyla böyle bir projenin hayata geçirildiğini söyledi.

-"20 SINIFLIK BİR OKULDAN 72 BİN KAĞITTAN TASARRUF SAĞLANACAK" 

Gönüllülük esası ile gençler tarafından hayat geçirilen proje ile öğrencilere kağıt tüketimi konusunda farklı bir bakış açısı kazandırdığını, hayatta aldığı küçük önlemlerle ne kadar büyük bir tüketimin önüne geçmesi açısından büyük bir bilinç verdiğini kaydeden Bulut, şunları ifade etti:

"Bir öğrenci ortalama 150 sayfalık bir defterin her yaprağının en üstünden ve en altından bir sıraya daha yazdığı takdirde bir defterde 16, eğitim-öğretim döneminde ortalama 9 defteri olduğunu varsaydığımızda ise 144 sayfa kâğıttan tasarruf etmiş oluyor. Bu da 25 kişilik bir sınıfta 3 bin 600, 20 sınıflık bir okulda 72 bin kâğıttan tasarruf edildiği anlamına geliyor. Bu proje ile sadece kâğıt tasarrufu yapmadıklarını gençlere sosyal sorumluluk projesinde yer almalarını sağlayarak bu konudaki hassasiyetlerini artırmak, gençlerin kendi çevrelerine örnek olmalarını sağlamak, her yıl yüzlerce ağacın kesilmesini önleyerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek bırakabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha