Gölbaşı ilçesinde Şehit Mikdat Sümer Ortaokulunda oluşturulan Z Kütüphaneye Zeytin Dalı Harekâtı’nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ismi verildi.
Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından Şehit Mikdat Sümer Ortaokulundaki Z kütüphanede Zeytin Dalı Harekatı'nda ilk olarak şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan'ın adı yaşatılacak. 
Gölbaşı Kaymakamı Can Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şehidin emaneti olan gelecek nesilleri bu gibi kütüphanelerle, kitaplarla, bu gibi alanlarla yaşatmayı kendilerine bir onur saydıklarını söyledi. 
Kurdukları kütüphaneyle Zeytin Dalı Harekâtının ilk şehidinin ismini yaşatmak istediklerini belirten Kaymakam Aksoy, şöyle konuştu:
“Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Şehit Mikdat Sümer Ortaokulunda yapmış olduğumuz Z Kütüphaneye Zeytin Dalı Harekatında şehit düşen Musa Özalkan’ın ismini verme kararı aldık. Özellikle Afrin harekatı boyunca bölgeye sevk edilen askeri araçların geçişi sırasında ilçemiz halkının harekata giden askerlere göstermiş olduğu büyük moral desteği neticesinde ilçemizde almış olduğumuz karar sonrasında ilk Afrin şehidimizin ismini kütüphanede yaşatmak istedik. Şehidimizin arkadaşına bırakmış olduğu vasiyette de bir kütüphane yapılmasını vasiyet etmişti. Bu da bizleri son derece duygulandırdı. Biz de eğitimci arkadaşlarımızla aldığımız kararı ailesinden de izin alarak şehidimizin ilçemizde, Gölbaşımızda bir kütüphane yapmak istedik. Şehit Musa Özalkan Zenginleştirilmiş Kütüphanesi bu anlamda adını yaşatmak için önemli bir misyonu devam ettirmektedir. Bizler şehidimizin emaneti olan gelecek nesilleri bu gibi kütüphanelerle, kitaplarla, bu gibi alanlarla yaşatmayı kendimize bir onur sayıyoruz. İlçemizde ki kütüphaneye atkılarından dolayı Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan Bey’e, ilimiz valimize ve ildeki tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah tüm ilçemizdeki zenginleştirilmiş kütüphaneleri artırarak devam ettirmek istiyoruz. Şehit Musa Özalkan Kütüphanesi’nin açılışını da ailesinin ileriki dönemde katılımıyla birlikte yapmayı düşünüyoruz. Ancak biz kütüphaneyi faaliyeti geçirdik, okulumuz öğrencileri kütüphanemizden yararlanıyorlar. İleriki dönemlerde aile üyeleriyle resmi açılışını yapacağız.”

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha