Gölbaşı Mikdat Sümer Ortaokulu öğrencileri, unutulmaya yüz tutan bir  mektuplaşma geleneğini yeniden canlandırmak için yakınlarına mektup gönderme etkinliği düzenledi.

6. sınıf öğrencileri yazdıkları mektupları öğretmenleri Ali Doğan nezaretinde Gölbaşı Postanesi’ne gelerek yakınlarına ve sevdiklerine gönderdi.

Öğrenciler, bir nostaljiyi gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.

Konuyla ilgili bilgi veren Türkçe Öğretmeni Doğan, gelenek ve görenekleri yeniden diriltmek için Mikdat Sümer Ortaokulu olarak böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi.

İnsanlar arasında sağlıklı, sıcak ve samimi bir iletişim olmasını istediklerini belirten Doğan, “Telefonun soğukluğundan çıkıp unutulan mektuplaşma geleneğini öğrencilerimiz arasında yeniden canlandırmak istiyoruz. Telefonda görüşürken daha kısa ve meramımızı anlatacak şekilde görüşüyor ve kapatıyoruz. Çocuklarımız yakınları ile ve özellikle uzaktaki akrabalarıyla hiç görüşemiyorlar” dedi.

Çocukların uzaktaki yakınlarıyla görüşememesini nedeniyle mektup yazma kültürünü ve alışkanlığını onlara yeniden kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Doğan, mektuplar sayesinde çocukların sevdikleriyle ve akrabalarıyla sıcak, samimi bir iletişim ortamı kuracağını dile getirdi.

Çocukların mektup yazmasıyla birlikte unutulmaya başlayan bir geleneği de yeniden canlandırmış olacaklarını vurgulayan Doğan, “Mektup yazmak çocukların duygu ve düşüncelerini yazı yoluyla aktarmalarını sağladığından sosyal ve kişilik gelişimleri açısından oldukça önemli. Kendilerini ifade edebilmeleri bakımından oldukça hassas bir konu. Dillerini ve zekalarını verimli kullanmalarına da olumlu katkısı olacak. Mektubun sıcaklığını ve mektubun insani yönünü herkese taşımak istiyoruz. Mikdat Sümer Ortaokulu olarak benzer etkinliklerimiz devam edecektir” şeklinde konuştu.

BHA

Editör: Adıyaman Haber