(Arşivden)
#GeziDirenişi8Yaşında!
Henüz hayatının baharında öldürülen gençlerimizi rahmetle anıyorum. Dilerim bu acılar bir daha yaşanmasın.
Reyhanlı'da yaşanan patlamanın izini henüz üzerimizden atamamışken Şimdi de gündem bir anda İstanbul Taksim Gezi Parkı olaylarına kitlendi. Daha doğrusu bu olay tüm dünyaya damgasını vurdu. Doğa katliamına karşı çıkan halk adeta ayağa kalktı.Aralarında milletvekili, sanatçıların bulunduğu binlerce kişi tazyikli suya ve gaz bombalarına rağmen geniş katılımlı bir yürüyüşle doğa katliamına dur demeye çalışıyor.
Yaşanan bu olumsuzluklar nedeniyle dış ülkelerden birçok uyarı geldi. Ben bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Avrupa Birliği'nden," Güvenlik güçleri aşırı güç kullanmamalı" diyen komisyon şunları kaydetti.
Taksim'deki gösteriler noktasında toplumun toplantı, ifade ve gösteri hakkı sağlık ve güvenlik şartlarını sağlamak da son derece önemli ve önceliklidir. Özellikle kamu güvenliğinin sağlanması önemlidir.
ABD Dış İşleri Başkanlığı sözcüsü Jen psaki, yaralı sayısından endişe duyduklarını belirterek göstericilerin temel hak ve özgürlüklerine vurgu yaptı ve şunları söyledi: " İstanbul Gezi Parkı'nda polisin protestoculara müdahalesi ile yaralanan kişi sayısından kaygılıyız. İstanbul'un en turistik bölgelerinden birinde yaşanan olayların tırmanması halinde Amerikalı turistler için Türkiye'ye bir seyahat uyarısı yayınlayabileceklerinin işaretini verdi.
Gördünüz değil mi nasıl da kendi vatandaşlarının güvenliklerini düşünüyorlar!....
Üzülerek belirtmeliyim ki Türkiye'de yaşanan olaylar kaygı verici. Ya basına ne demeli?... Tuzum kuru diyen basını kast etmek istemiyorum.
Gezi Parkı olayları yaşanırken TV Kanallarında parmakla sayılı kanallar bu durumu gösterdi. Dünyanın sayılı ünlü oyuncusu Bruce Willis Tweet atarak, Türkiye'de basın çalışmıyor , halk acı çekiyor dedi. Sizce bu sözlerin bir gerçeklilik payı yok mu ?...
Türkiye'de sosyal patlamalara meydan vermemek gerekir, ülkeyi yönetenlerin aklıselim düşünmesi gerekir. Bu ülkenin her vatandaşı kendisini güvende hissetmelidir .
Ülkede yaşayan insanların hassasiyetlerine özellikle dikkat edilmesi gereken bir dönemi yaşıyoruz.
Sormak istiyorum Türkiye'ye neler oluyor?
Bu yazıyı 06.06 2013 tarihinde kaleme almıştım. Fatma Ulubey