Yılmaz, Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta, "Bilimler Tarihi Dostu Prof.Dr. Fuat Sezgin" adlı kitabından kesitler aldığı konferansta, öğrencilere dünyanın önde gelen tarihçilerinden İslam Bilim Tarihi Araştırmacısı Prof. Dr. Sezgin'in hayatını, yaşam felsefesini, çalışmalarını ve eserlerini anlattı.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, burada yaptığı konuşmasında, Yazar-emekli Vali Adnan Yılmaz’a verdiği konferanstan dolayı teşekkür etti.

Emre, "İslam bilim ve teknoloji tarihi bakımından eşi bulunmaz eserleri olan merhum hocamız Prof. Dr. Fuat Sezgin’in bilim tarihine katkıları çok önemlidir. Bu yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da 2019 yılı 'Prof.Dr. Fuat Sezgin' yılı olarak ilan edildi. Prof.Dr. Fuat Sezgin hocamızın izinden giden öğrenci kardeşlerime öğrenimlerinde ve ilmi çalışmalarında başarılar dilerim.”dedi.

Yılmaz, daha sonra Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ile birlikte Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde oluşturulan Prof.Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi'nin açılışı gerçekleştirdi.

Konferansa Besni Kaymakamı Bedirhan İmamoğlu, Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha