Bu ittifak siyaset gündeminin bir numaralı konusu.. Hemen her gün bütün haber kanallarında bu konu konuşulup tartışılıyor. Olacak mı olmayacak mı? Olacaksa nasıl olacak?

MHP çok erkenden İstanbul’dan aday çıkarmayacağını açıklayarak İttifak için bir adım attı.

MHP’nin bu adımı atmaktaki beklentisi; Bunun karşılığı olarak AKPARTİ’nin de bir “Jest” yaparak MHP’nin elinde olan ADANA,MERSİN ve MANİSA’da aday çıkarmayarak MHP adaylarını desteklemesi.

Peki bu mümkün mü?

AKPARTİ sözcüsü Mahir ÜNAL ; “Biz her seçim çevresinde mutlaka aday çıkaracağız” dedi

Söz konusu İllerde her İki partinin 24 Haziran 2018 Genel seçim sonuçlarına bakıldığında Sayın Mahir ÜNAL pek de haksız değil..

AKPARTİ MHP

ADANA ……. %34.8 %12.2

MERSİN……. %28.1 %12.9

MANİSA……%39.9 %11.5

İSTANBUL.. %42.5 %8.3

Eğri oturup doğru konuşalım ; Bu tablo karşısında hangi parti aday çıkarmamayı kabul eder. Bu üç İl için AKPARTİ’de yıllardır hazırlık yapan yüzlerce aday adayı vardır. AKPARTİ idarecileri bu kişilere ne diyecek? Bu nedenle “aday çıkarmama” diye bir şey söz konusu olamaz.

Peki bu İttifak olmayacak mı?

Kesinlikle olur. Olur ama AKPARTİ’nin istediği şekilde olur.

C.Başkanı Sayın ERDOĞAN bir “formül” bulur. Bu öyle bir formül olur ki hem Sayın BAHÇELİ “kırılmamış” olur hem de AKPARTİ’ye çok yararlı olur.

Önce yasal bir düzenleme ile ittifakın yolu açılır.

Ardından Genel seçimde olduğu gibi “CUMHUR İTTİFAKI HAVUZ”u oluşturulur.

Her parti her seçim çevresinde kendi adayı ile seçimlere katılır. Oy pusulaları buna göre hazırlanır. Yani yine hem İTTİFAK hem de Parti amblemi olacak şekilde…

Oylar önce bu “Havuz”da toplanır ve kazanan “Havuz”un adayı olarak kazanır.

Sonra Ortaklardan hangi partinin oyu fazla ise seçimi o partinin adayı kazanmış olur.

MHP’ye de; “Siz Adana,Mersin, Manisa diyorsunuz buyrun ; Eğer “Havuz”dan birinci parti olarak çıkarsanız zaten Başkanlık sizin” diyerek bir şey söylemelerine de fırsat vermemiş olurlar.

Tabi bu işten AKPARTİ’nin çok karlı çıkacağını söylemeye gerek var mı bilmiyorum..

Bu İttifak tartışmaları çok sürmez. Sayın C.Başkanı ABD ve ALMANYA ziyaretlerini tamamlayıp yurda döndükten sonra bu formül hayata geçirilir.

Bekleyelim görelim.