Adıyaman valiliği önüne gelen vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, meydana geniş güvenlik önlemleri altında üst araması yapılarak alındı. Vatandaşlar yaşanan o güne tepki amaçlı nöbet tutmaya başladı. 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü Bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Valilik önündeki programa Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Halil Fırat, Fatih Toprak, Yakup Taş, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Rektörü Mustafa Talha Gönüllü, Adıyaman İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Adıyaman Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Programda açıklama yapan Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, “Kahraman, Cesur Adıyaman. Adıyaman’ımıza bugüne kadar düşman girmedi. Bugüne kadar Adıyaman’a mifak girmedi. 15 Temmuzda da hainler şerefsizler, alçaklar, boyunlarını inlerinden çıkaramadı. Hiçbir eylem yapamadı. 15 Temmuz akşamı kırk günlük bebekten, 90 yaşındaki dedemize, nenemize kadar, kadınıyla, erkeği ile alevisiyle, sunnisiyle sağcısı ile solcusuyla bütün partilileri ile hepimiz burada tek vücuttuk. O gün bu meydan da dünyadaki hainlere bir ders verdik. Dünyanın gücü, inanmış göğüsleri karşısında durur dedik. Hainleri içimize sokmadık. Ama hiçbir eylem yapmayan hainler yok muydu o akşam vardı. Saat:03:00-05:00’e kadar çıkmadılar. Kendilerine göre hazırlık yaptılar. Sonra ellerini yüzlerini yıkadılar aramıza gelip sırıtmaya başladılar. Ama bunları bir bir temizledik” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, “Milletler tarih yazar Kahramanlar onu yaşatır. Bu hain bedduh ve dışarıdaki iş birlikçileri bizlerin geçmişimizden koptuğumuzu sandılar. Bizim Selehattin Eyyubi torunları olduğumuzu unuttular. Fatih Sultan Mehmet torunları olduğumuzu unuttular. Onlar sandılar biz geçmişimizden koptuk. Biz geçmişimizden kopmadık. Adıyaman ve tüm Türkiye devletine, milletine, bayrağına sonuna kadar sahip çıktı. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Fatih Toprak da, “Adıyaman Allah sizden razı olsun. 15 Temmuz da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktınız. Onun için canınızı vermeye hazırdınız. Bugünde on binler Adıyaman’da toplandı. İşte Adıyaman tüm teröristlerle tüm alçaklarla o dış mihraklarla buradan sesleniyor. Devletimizi yıkamayacaksınız” açıklaması yaptı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat ise, “Alçakça, haince FETÖ terör örgütü bu devleti bu vatanı parçalamak için bu milletin silahlarını bu millete doğrultacak kadar alçalmışlardı. Onlar Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladılar. Onlar o gece cumhurbaşkanı külliyesini bombaladılar. Onlar genel kurmay başkanlığı bombaladılar. Tanklar toplarla bu milleti yıkamadılar. Allah hepinizden razı olsun. Aziz milletimizden sizlerden razı olsun” açıklaması yaptı.

 AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise şunları kaydetti:

“15 Temmuz da meydanları doldurdunuz. Helal olsun size Adıyaman. İyi ki varsınız. İyi ki buradasınız. Buradan tüm dünyaya bir kez daha haykırıyor Adıyaman bir kez daha hiçbir güç. İrademize ipotek koyamayacak diyor Adıyaman. Adıyaman burada bir kez daha bize karşı duran bu ümmetin umudu olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı alçaklık yapan herkese karşı biz buradayız. Tayyip Erdoğan yedirmeyiz diyor. Tam iki sene önce zifiri karanlık yaşadı bu ülke her şey yolunda giderken Türkiye Dünya’da 10 büyük ekonomi olma yolunda ilerlerken Türkiye mazlumlara göğsünü açarken Türkiye zalimlere haddini bildirip dünya beşten büyük derken Türkiye tüm mağdurları tüm mazlumlara ekmeğini paylaşırken birileri o büyümeye karşı birileri Türkiye gelişmesine karşı birileri güçlenmemize karşı bir ve beraber olmamıza karşı hazmedemedi” 

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı da, “ Kahraman, yiğit, vatan sever gönlü vatan aşkı ile devlet aşkı ile millet sevgisi ile dolu sevgili Adıyamanlılar hepinizi en kalbi duygularımla muhabbetle saygı ile selamlıyorum. Vali olarak Adıyaman’a atandığımda hafızam  da İstanbul’da 15 Temmuz da yaşadığımız o meşrun gecenin o tarihimizin en karanlık gecesinin hatıraları hafızam da capcanlı şekilde duruyordu. Ancak biz İstanbul’da darbeyi en şiddetli davranışları darbecilerin o hainlerin o çakal sürüsünün kalkıştığı ihaneti bizzat yaşamış ateşlerini görmüş birisi olarak Adıyaman geldiğim de bizim İstanbul’da yaşadığımız duyguları bizim İstanbul’da nasıl bu vatanı savunuruz bu hainlere ülkeyi teslim etmeyiz diye düşündüğüm de ben aynı yüreği aynı kahraman insanların Adıyaman’da da kıyama kalkarak bu vatanı böldürmeyiz bu devleti yıktırmayız bu ezan susturmayız bu bayrağı indirtmeyiz. Bu milleti böldürmeyiz dedi” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamanın ardından program, ilahi ve dualarla devam etti.

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha