Son dakika haberiyle sarsıldık yine! Müjde üstüne müjde verilince,  olacaklar belliydi aslında! Görünen köy yapacağını yapmış, alışılmadık kıçta donun durmasına  engel olmuştu!  Ve nihayetinde  Adıyaman’ın   ambulansa konup, hızlıca hastahaneye götürüldüğü bilgisi ulaştı haber merkezlerine!  Cenaze iken bile rahat etmeyen Adıyaman acile kaldırılırken bozuk yollardan iyice sarsıldığı, duyduğu projelere,  sevinçten beyninin  dayanamadığı  gündemde yer edinmiş durumda! Adıyaman’ın kurtarıcı vekilleri , yoğun dozda proje sunarak Adıyaman’a nefes aldırmak isterken, Adıyaman’ın beyin yoluna giden damarların bu projeler karşısında kendini büzüp,  “Artık yeter lütfen Adıyaman’a daha fazla proje sunmayın dayanamıyorum bakın beyin krizi geçirdim” dediği gelen haberler arasında! 

Canı sıkıldıkça sosyal medyadan proje ilan eden Adıyaman’ın “ SORUNLARI YERİNDE İNCELEME TURİSTLERİ”, milletin aklıyla dalga geçmeye devam ediyor! Bir yolunu bulup vekil olmayı beceren bu değerli turistlerin ilinize katkılarını  bilmeyenimiz yok. SOSYAL MEDYADAN PROJE HABERİ VERMEK! Bu ara o kadar çok proje müjdesi verildi ki, sonunda Adıyaman dayanamayarak beyin krizi geçirdi! Yoğun bakıma alınan Adıyaman’ın durmadan sayıkladığı,  koma halindeyken bile yeter yeter diye bağırdığı, ara sıra uyanıp proje diye sırıtıp güldüğü ve tekrar bayıldığı, gelen ilk haberler arasında! Küçük büyük demeden pervasızca açıklanan projelerin Atatürk barajınıın duvarlarını çatlattığı, tarım ürünlerinden bir çoğunun bilhassa salatalığın kendini ortadan ikiye böldüğü, ben Adıyaman’a gelin gitmem diyen hızlı trenin ise simsiyah  duman savurması ve nihayetinde Nemrut dağındaki heykellerin sosyal mesafeyi tanımadan halay çekmesi  bardaktaki suyu taşırınca Bilim kurulu gelişmeler karşısında Adıyaman da iki hafta süreyle proje sunmayı yasakladı! 

Herhangi bir hizmet girişiminde bulunmayıp devletin rutin gelişen hizmetlerini sahiplenen, ortada hiç yokken adlarını sosyal medyadan sadece proje haberi verme ile duyuran kadersiz Adıyaman’ın hizmet engelleme turistleri, sabırları test etmeye devam ediyor! Daha önce HIZLI TREN geliyor diye milleti kandıran sonrasında erkenek suyu için defalarca müjdeyi veren şimdi de millet bahçeleri gibi  kimbilir ne zaman uygulanacak projelerle gündeme gelmek istiyorlar! İktidar vekillerinden Ahmet aydın ve muhalefet vekilli Abdurrahman Tutdere haricinde Adıyaman da vekiller var mi yok mu bilmiyoruz. Ara sıra Yeşilay haftası kutlama ile yada projeleri duyurma şeklinde 3 vekilin daha olduğu söyleniyor. Cumhurbaşkanı’nın haftalık demeçlerini orantısız salvolarını hesaplarından paylaşmak için vekil seçilmiş olduklarını belli eden, maaşlarını alıp koltuklarına yapışan bu turistlerimiz ALLAH’ın biz ibret alalım diye başımıza gönderdiği kıyamet alametleridir. Bu vekilleri anlamak da imkansız!  Beceriksizseniz hiç bir şey yapmayacaksanız sırf partinin gücüyle işgal ettiğiniz koltuklara neden yerleşiyorsunuz? Bu milletin Hakkı olan hizmeti getiremeyecek kadar vasıfsızsanız ne diye seçiliyorsunuz. Bir gün olsun mecliste Adıyaman ve ilçelerinin sorunlarını anlatamayacaksanız hangi cüretle utanmadan bulunduğunuz yerlerde rahat edebiliyorsunuz? İlin işsizlik, tarım hayvancılık gibi sorunlarını çözmek için ön ayak olmayacaksanız, ilçelerin ve köylerin alt ve üst yapı gibi sorunlarını çözmeyecekseniz -palavrayı bırakıp gerçeğe dönmeyecekseniz-  hangi akılla yerinizde kalabiliyorsunuz? Adıyaman’ın sırtından düşün artık!  Turist gibi gezip utanmadan sıkılmadan palavralarla Adıyaman’ı  oyalayıp türlü bahanelerle beceriksizliğinize kılıf aramaktan vazgeçip, kendinizi toplumdan izole edin. Girin karantinaya, bir daha da sokağa çıkmayın! 

Nihayetinde  Adıyaman’ı çıldırtmayı başardılar. Yoğun dozda proje açıklanınca bünyesi dayanamadı Adıyaman’ın! Bu kadar beceriksize ev sahipliği yaptığı için, hiç bir şey yolunda gitmediği için, eninde sonunda deli gömleğini giyip, davul çala çala kafayı yedi Adıyaman! Hayatının hiç bir döneminde yüzü gülmeyecek Adıyaman’ın! Virüs gibi beynini kemiren illet gibi ruhuna yapışan turistler olduğu sürece, yüzü gülmeyecek Adıyaman’ın!

   

Bilim ve mantık kurulu acilen Adıyaman için toplanmalıdır. Sülük gibi Adıyaman’ın enerjisini emen, beyninde travma yaratan beceriksizliğe sebep kim varsa, hepsini acilen karantinaya almalı, şimdilik kadersizliğe AŞI  bulunmadığı için proje açıklayan vekillerin ve diğer karar vericilerin ağızları BANTLANMALIDIR. Yoksa bu gidişle çıldırtma virüsü Adıyaman’ı ezip geçecek! Acilen mantık istiyoruz! 

DİPNOT:

 Nobugara adlı bir general kendi güçlerinin düşmandan kat kat zayıf

olmasına karşın saldırı kararı almıştı. Kendisi zaferden emin olduğu halde askerleri şüphe içindeydi.

Yol üzerindeki bir Shinto tapınağının önünde durdular. General: “Bir

süre tapınağa çekilip Karnilerden yardım dileyeceğim. Sonra da yazı tura atacağım. Yazı gelirse kazanırız, ancak tura gelirse kaybedeceğiz

demektir. Artık kaderin elleri arasındayız.” deyip tapınağa girdi. Bir

süre dua eden Nobunaga dışarı çıktı ve eline madeni bir para alıp havaya attı. Yazı gelmişti. Askerlerin morali düzeldi.

Savaşçılar kazanacaklarını bilerek tüm güçleriyle zafere koştular ve şaşılacak bir süre içinde düşmanı yendiler.

Zaferden sonra yaveri generalin yanına gelip heyecanla: “Demek ki kimse kaderi değiştiremezmiş. İşte bunu ispatladınız.”

General elinde tuttuğu hileli parayı göstererek sadece: “Kim bilir?”

demekle yetindi.

Adıyaman’ın kaderi değişmek zorunda! Düşünüp hareket edelim diye ALLAH bize hatalarımızı gösteriyor. ARTIK VEKİL SEÇELİM! Turist DEĞİL!