Kitap adı ve yazarı şu an aklımda yok. Son okuduğum kitaplardan birinin sonunda frihst oluşturulmuş; tüm dillerde, hatta lehçelere varıncaya kadar ayrıntılı biçimde “ seni seviyorum “ cümlesi yazılmış. Merak ettim, Kürtçesini buldum. Merakım bilmediğimden değil, yazılışına dikkat etmek içindi. Nitekim buldum;”Ez te hezdikmen”

Bununla ilgili anım ise şöyle; rahmetli oğlumun babasıyla nişanlı olduğumuz bir dönemde, İlk görev yerimde doğulu bir öğretmen arkadaştan, bu cümleyi öğrendim. Aklım sıra oğlumun babası da doğulu olduğu için, ona jest yapacağım. Fakat sürpriz hoşuna gitmedi babasının. Elin adamı sana o cümleyi öğretirken, sana “ seni seviyorum “ diyor, olacak iş mi?

İşte biz, kıskanmanın çok doğallaştırıldığı; hatta “ ya toprağınsın ya da benim “ zihniyetinin doğallaştırılmaya çalışıldığı bir zihniyetin tohumlarının yavaş yavaş atıldığı bir dönemin gençleriyiz, diye düşünüyorum.

Kendi üzerimden bir örnekle yola çıktığım için, yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Açıkçası nasıl anlaşılmak istediğimle de ilgili bir tespit yok içimde şu an. Fakat lafı bu kadar dolandırdığıma göre, hassasiyetimi de inkâra gerek yok.

Her neyse, asıl mesele anlamını bu kadar daralttığımız için serzenişte bulunmak isteğimdir. Bazen öyle dolar taşar ki yüreğim; her şeye, her yerde bas bas bağırasım gelir” seni seviyorum “ diyerek. Fakat utanırım ve korkarım deli damgası yemekten.

Tıpkı bu sabah olduğu gibi. Yolumun üzerinde yavru kediler var birkaç tane. Etrafı kolaçan ettim. Kimse yoktu ortalıkta. Yavru kedilerden biri ağaca tırmanmayı başardı. Çok sevindim. Kutladım onu. Diğer aşağıdaki şaşkın, arkasından baka kaldı. Aynı güler yüzümle kutsadım onu, Tanrı korusun kollasın diye. Hepsinle tek tek ilgilenip sevgimi dillendirmeye devam ederken, birden dibimde duran minibüsün motoru çalıştı. Sıçradım yerimden, başımı kaldırdım, hiç istifimi bozmadan(hâlbuki çok utanmıştım)güler yüzümle, dolmuşun içinde birkaç gülen erkek yüzle selamlaştım. Güldüğümüz şeyler farklı olsa da, her ne kadar onlara “Sizi de seviyorum” deme cesareti gösteremesem de; güzel bir başlangıçtı güne.