Karaküçük, yaptığı açıklamada, 1 Aralık 2014 yılında Gölbaşı Devlet Hastanesinde göreve başladığını ve Gaziantepli olduğunu ifade etti.

Göreve başladığında hastanede kullanılmayan cihazların olduğunu belirten Karaküçük, onları aktif hale getirdiklerini, göz ile ilgili donanımı biraz kendi çabasıyla biraz da hastaneye yüklenerek yeterli hale getirdiklerini dile getirdi.

Hastanede katarakt ameliyatları yapmaya başladıklarını hatırlatan Karaküçük, Hastanemizde  günlük ortalama 70-80 arası hastaya bakıyorum.Salı ve Çarşamba günleri bu sayı 100  oluyor. Gölbaşı halkına gücüm yettiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Hastanemize katarakt ameliyatı  için Adana, Malatyadan, çevre ilçelerden gelen hastalar var. Ben bunlara bilerek kızıyorum aslında. Şehir merkezinden ameliyat için ilçe merkezine asla gelinmez .Çünkü ameliyatta aksi bir şey olduğunda bizim donanım anlamında şehir merkezine ihtiyacımız var. Ama yok diyorlar, ameliyat olacaksam burada olurum diyorlar. Geçen ay 26 tane katarakt ameliyatı yaptım. Geldiğimden beri yaptığım ameliyat 200 tane olmuştur diye konuştu.

Karaküçük, şöyle devam etti:

Aslında devlet şartlarında çok cerrahi yapmayı çok istemiyordum. 90 yaşında teyze geliyor ameliyat için  iki gözünde taşlaşmış katarağı var, ona ameliyat için seni şehir merkezine göndereyim diyorsunuz yok oğlum diyor yapacaksan burada yap yoksa köyüme gidiyorum diyor.O zaman vicdanen rahatsız oluyorsunuz.Çünkü ameliyat olsa görecek. Sonuçta 10-15 dakikalık bir ameliyat belki ama ,gözdesiniz, göz çok hassas bir yer en ufak bir keside ben göremiyorum diye olduğu gibi size geri dönüşü oluyor. Ekstra olarak gözün arka tarafında,şeker hastalıkları, sarı nokta hastalıkları vs. var.Onlara girebilmek için ekstra donanım gerekiyor ama   çok pahalı olur,burada tek başına kimsenin gücü yetmez. Bunların dışında göz arkası retina hastaları oluyor.Bu tip hastalar için daha donanımlı bir yer ve daha donanımlı kişiler lazım.Bu tip hastalara tek başınıza yetişemezsiniz.Hastanemiz mecburi hizmet şartları açısından  iyi bir hastane.Dolayısıyla  şimdi burası ilçe hastanesi olarak ideal bir yer gözüküyor. Hastanemizdeki  ekibimiz , donanım anlamında ,bilgi düzeyi  anlamında çok iyi.Hepsi çalışkan arkadaşlar alet olsunda ben şunu da yapayım diyen tipler.Donanım olarak tabi ki eksikliklerimiz var ama ilçe hastanesi olarak baktığımızda iyi bir yer diye düşünüyorum

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber