İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, "Eski devlet hastanesinin tüm bloklar yıkıldı. Orada ikinci basamak devlet hastanesi yapılacak. 150 yataklı hastane olacak ama kapasitesi 200'ün üzerine çıkacak bir hastane olacak. En modern tesisatlı hastane olacak.  Şuan projesi ihalesi aşamasında, bu sene inşaatlara başlanılması planlanıyor. En geç 2021 senesinde inşallah hastanemiz faaliyete geçecektir. Personeli, hemşiresi, doktoruyla, güvenlik görevlisi ile yeni bir hastane olacak. Yapılacak olan hastane 300 yataklı hastane ile birlikte ilimizde eksik olan tüm yatak kapasitesini dolduracak bir hastane olacak"dedi.

- HASTA SEVKİ CİDDİ AZALDI

Hasta sevkinde ciddi azalma olduğunun altını çizen Öz, şöyle devam etti:

"Tıbbi olarak ne yaptığımız çok önemli. Şuanda 3 yılda bizim ambulans ile sevk oranımız önemli oranda azaldı. Şuan çevre illerden büyük illerden dahi sevk oranımız daha az. Daha az sayıda hasta sevk ediyoruz. Çok nadir eksikliğini hissettiğimiz branşlarda eksik olursa sevk ediyoruz. Onun haricinde hemen hemen hiçbir hastamız sevk olmuyor, burada tedavisi oluyor"

- GÖZ BANKAMIZ HİZMETE GİRDİ

Göz bankasının hizmete girdiğini dile getiren Öz, "Yakın zamanda göz bankasını resmi olarak açılış yapmadık ama hizmete girdi. Kahramanmaraş, Şanlıurfa hastaneleri de bize bağlandı. Bu da kornea alıp özellikle Adıyaman’da, Türkiye’deki diğer hastanelerde korneaya naklini gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki sayılı göz bankalarından biri oldu. Bununla da biz onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Damardan beslenme özel bir beslenme tekniğidir. Bununla ilgilide sağlık alanında hizmet veriyoruz. 2 milyon’a yakın bir masraf edilerek açıldı. Çok ciddi bir oda yeni bir klinik olacak"diye konuştu.

- HER ALANDA GELİŞİYORUZ

Sağlıkta her alanda ciddi gelişme olduğunun altını çizen Öz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İşitme referans merkezi olduk. Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Bir kısım hastayı daha önce sevk ediyorduk. Artık bundan dolayı hasta sevk etmeyeceğiz. Eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Biz geçen sene ameliyathane hemşireliği sertifikasına başlamıştık. İl dışından hemşireler sertifika almak için gelmişlerdi. Yoğun bakım sertifikası da başladı. Yoğun bakım hemşireleri için yine il dışından hemşireler eğitim almak için gelecekler. En önemlisi çok yakın zamanda diyaliz sertifikasına başlayacağız. İl dışından doktorlar ve hemşireler diyaliz sertifikası almak için başvuracaklar. Tut diyaliz merkezini hizmete soktuk. Tut'da kalan diyaliz hastaların artık ilçe dışına çıkmasına ihtiyaç kalmadan Türkiye’deki parmak sayısı kadar azdır sayısı. Biz bu hizmetlere devam edeceğiz"

Kaynak : PHA
Kaynak: pha