Adıyaman’da Karapınar Mahallesi sakinleri eski 82. Yıl Devlet Hastanesinin kapanmaması için imza kampanyası başlattılar.

Mahalle Muhtarı ve Kanaat Önderi Barış Büyükşahin, yaptığı açıklamada, Karapınar Mahalle sakinleri olarak “hastane kapanmasın” adlı imza kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Büyükşahin, kendi mahallelerinin dışında Adıyaman’ın bir çok mahallesinden vatandaşlarla görüştüklerini belirterek, koskoca bir  vilayette mevcut hastaneleri kapatıp 400 yataklı hastaneye taşımanın bu insanlara en büyük haksızlık ve eziyet olduğunu ifade ettiler.

– HASTANEMİZ AÇILMAZSA PROTESTOLAR BAŞLAYACAK

400 yataklı devlet hastanesine ulaşmak için 2 dolmuş değiştirilmesi gerektiğini dile getiren Büyükşahin, şunları kaydetti:

“O kadar yoğunluk var ki  sabah 06:00 da kalkıp sıra almaya gitmen gerekiyor. Şahsi aracının olmadığını düşünürsen, o saatte dolmuşcular henüz iş başı yapmamışlardır. 182’yi arıyorsun sıra yok deniliyor. Bizler hiç bir siyasi kimliğe bürünmeden ve hiç bir siyasetçiyi yanımıza almadan bu yola baş koyduk. Bizleri bu hale koyan başta siyasetçiler ve yöneticiler olmak üzere hepsini hoşgörüye davet ediyoruz, bir an önce hastanemizi geri açsınlar. Aksi taktirde yürüyüşler yapacağız. Ankara’ya yürüyeceğiz”

– İNSANLARIN YAŞAM HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR

Büyükşahin, “Memleketimizin yüzde 80’i ırgat ve merkeze bağlı köyleri de hesaba alırsak binlerce insan mağdur durumda. Bu insanların sağlıkta dönüşüm ve  sağlıkta yenilik adı altında yaşam hakları ellerinden alınıyor. Bu insanlara eziyet ediliyor. Şehrin gelişen batı tarafı varken niçin ölü tarafına bu kadar harcama yapıldı ? Bunu anlamak mümkün değil, yine tekrar ediyorum bu inatlarından vazgeçsinler, bu insanların hayatlarıyla oynamasınlar. Bizler herşeyin eskisi gibi olmasını istiyoruz. Bizler biran önce hastanemizin açılmasın istiyoruz”

PHA

Editör: Adıyaman Haber