Adıyaman Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Kutlu, mevsimsel olarak zor bir süreçten geçildiğini söyledi.

Kutlu, yaptığı açıklamada,  mevsim itibariyle mevsimsel grip denilen ateş, soğuk algınlığı gibi ve benzeri vücutta genel ağrılarla seyreden bir mevsime girildiğini iifade etti.

Mevsimsel gripin rahatsızlık nedeniyle çoğu yerde çoğu zaman iş kaybıyla sonuçlandığına dikkat çeken Kutlu, şunları kaydetti:

İnsanların yatağa bağlandığı işine gidip gelemediği süreçle sonuçlanan bir hastalık dönemiyle karşı karşıyayız. Bu hastalık genel olarak Ekim ayı sonunda itibaren toplumda yayılmayla beraber Aralık ayı ikinci haftası Ocak ayının ikinci haftasında geçen dönemde görülmekte çoğu zaman istiharemle vücut direncini yüksek tutan bitki ve sebzelerin tüketilmesiyle ilişen bir durum tabiî ki biz bu dönemde insanların grip olmaması için mevsimsel grip aşısı dediğimiz bir aşıyla aşılamalarını öneriyoruz. Tabiî ki özellikle diyabet hastası olan hiper tansiyon hastası olan KOHA olan benzeri olan hastalıkların grip olmasındaki diğer kişilere göre daha ağır devam ediyor. Bunların önüne geçmek için kesinlikle bu dönemde de girip aşısını yaptırması gerekiyor. Öte yandan vücut direncini yüksek tutucu sebze ve meyvelerin bol miktarda tüketilmesi lazım ve sık sık yapabildiğinde fazla el yıkama alışkanlığın oluşturulması lazım biz bir şekilde elimizi tutuğumuz her cismin bize bir mikroorganizmanın alınması için faktörle karşımıza geliyor. Tabiî ki kirli elimizi ağzımıza bir şekilde aldığımızda da mikrobu direk olarak ağzımıza alıyoruz. Ve buda bizim hastalanmamıza neden oluyor. O nedenle benim sizden ricam elinizi mümkün olduğu kadar sık aralıklarla en az 1 dakika süreyle yıkamanız bol bol su dökmeniz ve vücut direncini düşürecek soğuk ortamlarda çok fazla durmamanızı öneriz

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Editör: Adıyaman Haber