Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, yaptığı açıklamada, Güneydoğu illerinin genellikle sıcak mevsimlerde çok daha sıcak  olduğunu, Türkiye ortalaması üzerinde havaya sahip olduğunu dile getirdi.

Özellikle tansiyon hastaların, kalp hastalarının, gebe hastalarının, çocukların zaruri durumlar haricinde özellikle güneşin tepede olduğu öğle vakitlerinde dışarı çıkmamalarını tavsiye eden Öz, "Yani sabah erken saatlerde ya da güneşin daha az etkilediği saatlerde çıkmalarının uygun olduğu kanaatindeyim"dedi.

- EK HİZMET BİNAMIZ AKTİF ÇALIŞIYOR

82. Yıl Devlet Hastanesinde hizmetlerin devam ettiğini bildiren Öz, şöyle devam etti:

"Ayrıca bu hastalarımız özellikle hizmet binasında sabah 9 ile akşam 9 arasında enfeksiyon ve pansuman hizmetleriz devam ediyor. Bu 7 gün devam eden bir hizmetimiz, ayrıca hafta içi her gün 11 tane poliklinikte olan hekimlerimiz buradaki hastalarımıza bakıyorlar. Ortalama olarak her ay 9 bin tane hastaya 82. Yıl ek hizmet binasında veriyoruz. Ulaşım problemi olduğunu düşünen ya da eğitim araştırma hastanesine gidemeyecek pozisyonda olan engelli yaşlı ve çocuk hastalarımızın 82.Yıl binasını rahatlıkla muayene olabileceklerini, tedavi olabileceklerini söyleyebilirim"

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha