Kılınç, yaptığı açıklamada, sıcakların başlaması ile birlikte özellikle damdan düşen çocukların sayısının arttığına dikkat çekti.

Özellikle aileleri uyaran Kılınç, "Çocuklarına sahip çıksınlar. Özellikle motosiklet kazaları ile çok sık karşılaşıyoruz. Yoğun bakım maalesef motosiklet kazaları ile dolu. Özellikle motosiklet kullanırken kask takmalarını özellikle öneriyoruz. Aşırı hızdan uzak durmalarını istiyoruz. Ölümcül kazaların bir kısmının önüne geçmiş oluruz.  Şuan maalesef yoğun bakımımızda ölümle pençeleşen gençlerimiz var. Bu bizi son derece üzmektedir. Ayrıca özellikle çocuklarımızın damda yatma noktasında aileleri tekrar uyarmak istiyorum. Yaşlıları dikkat etmelerini istiyorum. Yaşlı ve çocuklara dikkat etmemiz gerekiyor. Damda yatırıyorsak korkulukların olmasında yarar var. Merdivenlerde yan desteklerin sağlanması gerekir. Bu konuda özellikle motosiklet kazaları çocuklar noktasında çok da hassas olmamız gerekiyor."dedi.

- GEÇMİŞE GÖRE BİLİNÇLENME VAR

Geçmişe göre bilinçlenmenin olduğunu dile getiren Kılınç, şöyle devam etti:

"Eski yıllara nazaran biraz daha düşüş var. Bu biraz toplumun bilinçlenmesi ile ilgili, bu son derece sevindirici. Ama maalesef şuan yoğun bakımlarımızda, servislerimizde çok sayıda çocuk hastamız var. Motosiklet kazaları var. Ölümle sonuçlanan motosiklet kazamız var. Yoğun bakımda yine çok sayıda ve servislerimizde çok sayıda çocuk hastamız var. Ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarımız var. Motosiklet kullanan gençlerimizin kask kullanmasını özellikle uyarıyoruz. Hız yapmamalarını söylüyoruz. Ölümcül kazaların önlenmesinde sakat bırakma noktasında çok belirleyici oluyor. Kask, özellikle kafa tranvalarında,  beyin tranvalarında bir nevi darbe önleyici bir etkisi oluyor"

- BEYİN KANAMASI BELİRTİLERİ

Beyin kanamasının belirtilerine de değinen Kılınç, "Özellikle baş ağrısı hissediyorum. Daha önce hissetmedim diyen insanların özellikle enseden başlayan bir baş ağrısı var ise bu beyin kanaması ön belirtisi olabilir.  Baloncuk patlaması dediğimiz şiddetli baş ağrısı olabiliyor.  Son zamanlarda bu durum sıklaştı. Bu da özellikle tansiyona bağlı en belirgin etken tansiyon, gerçekten genetik olabiliyor. Tansiyon tetikleyen olaylar var. Toplumda herkesin baş ağrısı oluyor. Özellikle ben hayatımda ilk kez aşırı bir baş ağrısı hissediyorum diyen insanların muhakkak acil şartlarda polikliniğe başvurmasında yarar var"şeklinde konuştu. 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha