İlim Yayma Cemiyeti Yükseköğrenim Erkek öğrenci Yurdu Öğrencilerden Kan Bağışı İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Faruk Bülent Kablan: “Bir Torba Kan Bağışı Üç Hayat Kurtarıyor” Başkan Faruk Bülent Kablan İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi ile Adıyaman Kızılay Kan Merkezinin öğrenci yurdumuz kapsamında gerçekleştirdiği kampanyaya İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman şubesi erkek öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin gösterdiği ilginin kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti.

Kampanya ile ilgili bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Faruk Bülent Kablan " Kan Kardeşliği " olarak değerlendirilebiecek kan bağişında bir ünite kanın üç hayat kurtardığını belirtti. Başkan Dinimizde "Can Emniyeti" nin korunması ve kollanması gerekli kutsal değerler arasında yer aldığını ve inancımızın bir insanı kurtarmayı bir dünyayı kurtarmakla eşdeğer gördüğünü belirtti.

İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi Başkanı Faruk Bülent Kablan düzenlenen kan bağışı etkinliğine öğrencilerin gösterdiği duyarlı katılımın kendilerini çok memnun ettiğini ve kan vermenin acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kan vermenin hem sağlık açısından hem de topluma faydalı olma yönünden çok önemli bir hizmet olduğuna değinen Kaplan, “Bir hayat kurtarmanın, bütün insanları kurtarmak kadar büyük bir sevap olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle kan bağışında bulunmak ülkemiz adına çok önemli sosyal bir sorumluluktur. İnsanlar sadece kendileri için değil, başkaları için de yaşamayı hissetmelidir. Bu nedenle yaptığımız bu kan bapışu etkinliğini inşallah devam ettireceğiz” dedi.

Bağışçılarla yapılan görüşmede kan bağışında bulunan öğrenciler de kan vermenin mutluluğu ve huzurunu yaşadıklarını dile getirdiler

Editör: Adıyaman Haber