Uzmanlar, yaz aylarında daha bir iyi vücut için spor merkezlerine akın eden vatandaşları bilinçli spor yapmaları konusunda uyarıyor.

Aşırı spor yapmanın yararı hareketsizlik kadar vücuda daha çok zarar verdiği belirtilerek, egzersizlerini uzman salon hocaları kontrolünde yapılması tavsiye ediliyor.

Spor yaşam kalitesini, oksijen kapasitesini arttırmak, çarpıntı riskini azaltmak, kandaki yoğunlaşmayı azaltmak, stresten korumaya yardımcı olmak, kanser risklerinin atmasını önlemek gibi onlarca faydası bulunduğunu açıklayan uzmanlar, ''Her şeyin aşırısı zarar olduğu gibi sporun da bulunuyor. Bilinçsiz yapılan sporun sağlığa faydasından çok zararı dokunuyor. Spor esnasında kaslarımız efor sarf ederler ve yırtılırlar. Bu toparlama aşamasında ise dinlenmeye ihtiyacı var. Dinlenme, uyuma aşamasında ise büyüme hormonu salgılar. Dinlenilmezse kaslar da yıkım oluyor. Aşırı şekilde spor yapmanın kaslara zararı olduğu gibi kişinin enerjisini de etkilemektedir. Sporda aşırıya kaçırılırken yardımcı unsurlarla desteklenmesi gerekiyor.'' dediler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha