Yetkin Şifalı Bitkiler ve Baharat Dünyası sahibi Ercan Yetkin, altını ıslatan çocuklu ailelere bitkisel tedavi önerdi.

Yetkin, yaptığı açıklamada, bazı çocukların sadece geceleri altını ıslatırken, bazılarının hem gece hem de gündüz aynı sorunla karşılaştığına dikkat çekti.

Altını ıslatma, çocukluk çağında en sık görülen davranış bozukluğu olduğunu vurgulayan Yetkin, şu bilgileri verdi:

“Bu davranışın bir maksadı olabilir ya da olmayabilir. Çocuk dört veya beş yaşına gelmeden klinik olarak böyle bir tanı koymak doğru değildir. Dört yaşından itibaren bir çocuk doktoruna gidip gerekli tetikleri yaptırmak lazım. Başka eve taşınma, boşanma, yeni kardeş sahibi olma ya da okul sorunları alt ıslatmayı tetikleyebileceği gibi idrar yolu enfeksiyonu ya da şeker hastalığı da bu soruna yol açabilir. Böbrek fonksiyonları. Çocukları uyuturken çabuk uyutma yöntemlerinden kaynaklanabilir. Örneğin çabuk yat, gözlerini kapat, çeşitli sesler çıkarmak, tehditle korku ile çocuğu farkında olmadan derin uyku transına alıştırılıyor. Hal böyleyken çocuk derin uykuya alıştığından alt ıslatma sorunu ile ilgili olabilir”

Bu çocuklara ilişkin Bitkisel önerileride açıklayan Yetkin, “Havlıcan 1 tatlı kaşığı, Zencefil 1 tatlı kaşığı, 2 yemek kaşığı Bal ile karıştırılıp çocuğunuza verilebilir. Selvi kozalağı 1 litre suya 10 adet konur. 10 dakika kaynatılır ve çocuğa 3 öğün yemeklerden önce verilir. Bu karışımlar çocuğun altını ıslatmasını önleyebilmektedir. Şekerle ilgili bir sendrom ise zaman zaman çocuğa kekik suyu sabah ve akşam bir çay bardağı içirilmelidir” şeklinde konuştu.
BHA

Editör: Adıyaman Haber