Adıyaman'da, koronavirüs tanısı konulan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Gülperi Koç, (79) alkışlarla evine uğurlandı.

Mehmet Akif Mahallesinde 2 kızı ve eniştesi ile yaşayan 79 yaşındaki Gülperi Koç, 2 Nisan Perşembe günü koronavirüs belirtileriyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.

Acil serviste koronavirüs tanısı konulan Koç, yoğun bakıma alındı. 4 gün yoğum bakım ünitesinde tedavisinin ardından Koç, servise alınarak tedavisine devam edildi. 8 gün aranın ardından tedavisi tamamlanan ve koronavirüsü  yenen  yaşlı kadın, hastane çalışanları tarafından alkışlarla taburcu edildi.

Öte yandan koronavirüs tedavisi gören 37 hastanın olduğu öğrenildi.

-"DIŞARIYA ÇIKMASINLAR, UYARILARI DİNLESİN, DUA ETSİNLER"

Yoğun bakım günleri çok kötü olduğunu ve kimse evinden çıkmasın mesajını veren Gülperi Koç,"Yoğun bakımda çok kötü geçti ama sağlık personelleri çok iyi baktılar. İnsanların her zaman bu duruma hazır olması gerekiyor. Allah hükümetimizden, milletimizden razı olsun. Nereden bulaştı bilmiyorum bir yere gitmedim. Evinden çıkmasın kimse eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız korkmayın korkarsanız daha kötü olursunuz. Evinizden çıkmayın oturun evinizde sadece ailemden bende çıktı. Dışarıya çıkmasınlar uyarıları dinlesin dua etsinler."dedi.

 

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha