İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından Mimar Sinan Kültür Parkı önünde düzenlenen kortej yürüyüşüne Vali Yardımcısı Bedir Deveci, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürü Fehmi Çelik, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.
Gölbaşı Caddesi üzerinden başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi ve daha sonra Demokrasi Parkı'nda son buldu.
Buradan Halk Eğitim Merkezi'nde Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe katıldılar. Çocukların otistik olması bir eksiklik olmadığını belirten Malazgirt Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Taşkın,"Çocuklarımızın otistlik olması bir eksiklik olmadığını bir farklılık olduğunu bugünde kanıtlamış olduk. Çocuklarımız bütün etkinlikleri yapabiliyor. Çocuklarımız eğitimle bu hastalıktan kurtulabildiğini programımızla kanıtlamış olduk. Ve bu çocukların erken teşhis ile özel eğitimle sosyal hayata kazandırılabileceğini bu çocuklarımızı topluma kazandırabileceğimizi bu programlar ile duygular ile '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' ile sesimizi duyurmaya çalısıyoruz" dedi.
Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, ise şunları söyledi:
"Hem bakanlık nezdinde hemde ilimiz nezdinde engellilerimizle farkındalık yaratmak amacıyla engellilerimizin adına dikkat çekmek amacıyla arkadaşlarımız çok güzel dolu dolu bir program hazırlamışlar. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir programdı. Tabi etkinlikte en büyük Özel Eğitim ve Uygulama Okuluydu arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Tabi 2 Nisan 'Dünya Otizm Farkındalık Günü' malumunuz Otizm bir nörolojik rahatsızlıktır. Nörolojik rahatsızlık olduğu içinde burada çocuklarımızın erken yaşta bu rahatsızlığa yakalandığını tespit etmek çok çok önemli çünkü bu çocuklarımız özellikle öğrenme geriliği, hayatı algılama sürecinde ciddi sıkıntılarla karşılaşılıyor. Erken teşhis, erken tedavi erken yol almamızı sağlamaktadır. Bundan dolayı özellikle bu çocuklarımızın sınıf ortamlarında yetiştirilmesi, eğitimlerinin verilmesi çevresel faktörlerin düzenlenmesi ailelerin tükenmişliklerine dikkat çekip bu konudaki azmini kararlılığını desteklemek gerekiyor. Bizlerde hem yerelde hemde ulusalda her türlü engellinin yanında olduğumuz gibi Otizmli çocuklarımızın yanındayız."

 

Kaynak : PHA
Haberin Videosu :
Kaynak: pha