Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Aykut Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez, Sincik ilçesine bağlı İnlice beldesi Çukan Mahallesi'nde deprem sonrası evleri ağır hasar görmesi nedeniyle AFAD'ın verdiği çadırda yaşayan Çetin ailesini ziyaret etti.

Zor şartlarda yaşamını sürdüren aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Pekmez ve eşi Yeşim Pekmez,  yakından ilgilendikleri Ercan'a oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi. Baba Ramazan Çetin'in akrabalarının Malatya'da olduğunu söylemesi ve oraya yerleşmek için maddi durumlarının yetersiz olduklarını ifade etti.

Vali Pekmez, burada yaptığı açıklamada engelli Ercan'nın daha sağlıklı fiziki şartlarda bakılması gerektiğini belirterek, aileye maddi anlamda her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
Pekmez, "Ailenin bu şartlar altında engelli çocuğumuza bakması mümkün değil. Ercan’ın bu şekilde kalmasına kayıtsız kalamayız. Kendileri Malatya Yeşilyurt ilçesine taşınmak istediklerini ancak maddi durumlarının yetersiz olduklarını ifade ettiler. Devlet olarak Ercan’ın daha sağlıklı bir ortamda yaşamasını sürdürmesi için maddi anlamda her türlü desteği vereceğiz."dedi. 

Çetin ailesi ise, bu acı günümüzde yanımızda olan, devletin şefkatini ve sıcaklığını bize yansıtarak, yardımını ve desteğini esirgemeyen Vali Aykut Pekmez'e ve eşi Yeşim Pekmez'e teşekkür etti. 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha