Kahta İlçesinde Şehit Nazif Kaplan’ın taziyesinde bir araya gelen 3 şehit babası terörü lanetledi.

4 gün önce Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Nazif Kaplan için düzenlenen mevlitte 3 şehit babası bir araya gelerek terörü kınadı.

Kahta Kaymakamlığı tarafından şehit polis memuru Nazif Kaplan için Cumhuriyet Mahallesindeki Şehitler Camisinde Kahta Müftüsü Metin Aykut ile ilçe müftülüğüne bağlı din görevlileri tarafından mevlit okutuldu. 
İlçe Müftüsü Aykut, bu ülkede bayraklar dalgalanıyorsa, ezanlar okunursa bunu kanları ile bedel ödeyen şehitlere borçlu olduklarını ifade ederek, şehit mertebesinin önemine değindi.

İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, devlet olarak şehit ailelerinin her zaman yanında olacaklarını, emanetlerine sahip çıkacaklarını söyledi. 
Diyarbakır’da ki hain saldırıda oğlunu kaybeden şehit Nazif Kaplan’ın babasına taziye dileklerini iletmeye gelen şehit olan Jandarma Er Medet Mat’ın babası Nusret Mat ve Şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt’un babası Hacı Bozkurt yaptıkları ortak açıklamada terörü lanetlediler. 
Şehit Nazif Kaplan’ın babası Abuzer Kaplan, gözyaşları eşliğinde bu kanın durdurulmasını istediğini ifade ederek, Devletimizden milletimizden Allah razı olsun, benim şehit olan oğlum da Kürt’tü. Bu Kürtlük davası değildir. Bu kanın durdurulmasını istiyoruz. Yine de devletimiz sağ olsundedi. 
Şehit Medet Mat’ın babası Nusret Mat ise bu davanın Kürtlerin davası olmadığını, şehit olan üç evlatlarının Kürt olduğunu belirterek, Bir can parçası verdim.Bu olaylar dışarıdakilerin oyunudur. Kürtler artık uyansınlar, hepimiz Kürdüz, benim oğlum Medet ve diğer şehitlerde Kürttü. Bu Kürtlük Türklük savaşı değildir, sadece Kürtleri kandırıyorlar.Bu acılar son olsun şeklinde konuştu.
Uzman Çavuş Mehmet Ali Bozkurt’un babası Hacı Bozkurt da devletin kendilerine sürekli destek verdiklerini, hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadıklarını, acılarını sürekli paylaştıklarını söyledi.

Bozkurt, Devlet bize sahip çıktı. Bütün siyasetçiler ve bürokratlar bizi yalnız bırakmadı. Hepsine teşekkür ediyorum diye konuştu.

Kaynak : PHA
Editör: Adıyaman Haber