Sağır ailesi yardım bekliyor

Sağır ailesi faciayı kıl payı atlattı

Sağır ailesi çökmüş olan evinin durumu için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman valisi Mahmut Demirtaş, Kahta Kaymakamı Metin Esen, Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ve yardımsever işadamlarından yardımlar bekliyor.

 Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ikamet eden Sağır ailesinin durumu içler acısı. 3 çocuk babası olan Abdullah Sağır geçimini fırıncılık yaparak sağlıyor.

Adıyaman merkez ve ilçelerinde son günlerde etkili olan yağış sonrası evlerinin bir kısmının çöktüğünü söyleyen evin babası Abdullah Sağır zaten harabe bir evde yaşadıklarını, evlerinin kerpiçle yapılmış çamurla sıvanmış bir ev olduğunu söyledi. Kış mevsiminin kendileri için acı ve korku içinde geçtiğini belirten Baba Sağır, evlerinin toprak olmasından dolayı damlamasını sorun etmediklerini ama her an yıkılma korkusu ile yaşadıklarını ve bu nedenden dolayı çocukları ile güvenle uyuyamadıklarını belirtti.

Son yağışlar ile birlikte büyük bir faciayı kıl payı ile kaçırdıklarını belirten Baba Abdullah Sağır duygularını söyle ifade etti: “Ben geçimimi yazın sıcağında iş olursa soğuk demir bağlayarak, kışın ise fırıncının yanında yevmiye ile çalışarak evimin rızkını kazanmaya çalışıyorum. Üç çocuğumdan büyüğü 9 yaşında ilkokul 2’ye gidiyor. Diğer iki çocuğum da biri 4 yaşında, küçük olan oğlum da 1,5 yaşında.  Tüm çalışmam ve gayretlerim her baba gibi çocuklarım içindir. Ama bu yıl gerek Kurban Bayramı arifesi ve Bayramda, gerekse de 21 Aralık ve sonrasında yağan yoğun yağış sonrası 3 çocuğum ile birlikte toplam 5 kişi olarak ikamet ettiğimiz evimiz yıkılma ile karşı karşıya kaldı. Son yağıştan önce içime doğmuş gibi evimi boşaltıp çocuklarım ile birlikte kiralık olarak yaşayacağımız bir eve taşındık. Taşındığımız günden iki gün sonra yağışların etkisi ile evimin çamurdan olan duvarlarında şişme, ayrılma, evde çökme meydana geldi. Evim bu şekilde, çocuklarımın can güvenliği tehlikedeyken eve geçip oturamam. Çünkü her an yıkılma ile karşı karşıya. Hiçbir zaman fakiri, yoksulu unutmayan devletimizden, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, İlimiz valisi Sayın Mahmut Demirtaş’tan, Kahta Kaymakamımız Sayın Metin Esen’den, Kahta Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Turanlı’dan ve yardımsever işadamlarımızdan bizlerden yardımlarını esirgememelerini istiyoruz.”  Dedi.

Haber: Metin Harıkçı

Editör: Adıyaman Haber