İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Can Erdoğan, Kahta İlçesine bağlı Cumhuriyet köyünde İl Özel İdaresi 2019 Yılı Yatırım Programı dahilinde köylere yakın akarsuların, tarım arazilerinin sulanmasında kullanılması için kapalı sulama hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

 İl Genel Meclisi Başkanı Erdoğan'a Cumhuriyet Köyü Muhtarı İsmail Akatay eşlik etti.

Erdoğan, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde AK Parti hükümetinin ilk günkü aşkla çıkmış olduğu bu yolda bizlerde bu kutlu davanın bir neferi olarak var gücümüzle hemşehrilerimize hizmet etmekteyiz."dedi.

Bugün Cumhuriyet köyünü ziyaret ettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Muhtarımız İsmail Akatay ile birlikte köyümüze kazandırdığımız kapalı sulama hattını inceledik. Tarım arazilerini sulanmasına yönelik yapmış olduğumuz bu hat ile birlikte yaklaşık 500 dekar araziyi suyla buluşturmuş olacağız. Bu projenin Cumhuriyet köyümüze hayırlı olmasını diliyorum. Hemşehrilerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Hemşehrilerimiz hizmetin en iyilerine layıktır. Biz İl Özel İdare bütçemizde sulama imkanı bulunan köylerimizde böyle projelerin yapılması için gayret göstereceğiz.

Böylesini güzel ve bir o kadarda verimli olan bu hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Valimiz Sayın Aykut Pekmez'e, AK  Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız ve Adıyaman Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aydın'a, Adıyaman Milletvekilimiz Sayın İbrahim Halil Fırat'a, Sayın Muhammed Fatih Toprak'a ve Sayın Yakup Taş'a, Karar Organımız Olan İl Genel Meclisi üyelerimize, Sevk ve İdareden Sorumlu İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Sayın Sami Işık'a ve ekibine teşekkür ediyorum." 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha