Türkiye’de okul, öğretmen ve öğrenci boyutundaki dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik SELFİE aracının pilot uygulaması Kahta ilçesine bağlı Erikli Aktoprak Köyü Ortaokulunda hayata geçti.

Avrupa Komisyonun Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelerin eğitim öğretim sistemlerinin geliştirilmesine yönelik hazırlanan projenin pilot uygulaması için Türkiye’de 47 il ve 213 okul seçildi.

Pilot uygulamayla eğitimde teknoloji kullanımının ve dijital yetkinliklerin geliştirilmesine yönelik hazırlanan anketler Erik Aktoprak Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından dolduruldu.

Türkçe olarak uygulanan SELFIE, okullara, öğretmenlere ve öğrencilere anonim bir şekilde anket uygulayarak okulun dijital olarak güçlü ve zayıf yönlerini vurgulayan rapor sunacak.

-"PROJE İLE 1 MİLYON ÖĞRETMEN, EĞİTMEN VE ÖĞRENCİYE ULAŞMASI HEDEFLENİYOR"

Proje kapsamında Erikli Aktoprak Ortaokulundan 16 öğretmen ve 150 öğrenci, çevrim içi uygulamada bulunan anketleri doldurarak okul, öğretmen ve öğrenci boyutundaki dijital becerilerin geliştirilmesine destek oldu.

Okulların dijital kapasitelerini geliştirmek amacıyla hazırlanan SELFIE, öz değerlendirme aracının 1 milyon öğretmen, eğitmen ve öğrenciye ulaşması hedeflendiği öğrenildi.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha