Kahta İlçesi Turgut Özal  Mahallesinde  yaşayan 18 yaşındaki  Habib Sivil  yaklaşık üç saatlik bir çalışma sonucunda kardan  Nemrut heykellerinden Zeus’u yaptı.

Adıyaman Güzel Sanatlar  lisesi  mezunu olan Sivil, sanatı çok sevdiğini  söyleyerek, Ben küçük yaşta  sanat merakına sahip idim. Çamurdan oyuncak yapar  onunla  oynar mutlu olurdum. Bu merakım bitmerdiği  için Güzel  Sanatlar  Lisesine  gittim" dedi.

Sivil, kar  yağdığında  herkesin tek yaptığı şeyin kardan adam  oduğunu  fakat  kendisi bir sanatsever olduğu için böyle  bir  şey yapmaya karar  verdiğini ifade ederek, "Aslında bu benim ikinci  çalışmam. Geçen yıl yine kar yağdığında  Dünyanın sekizinci  harikalarından olan Nemrut dağı üzerinde  bulunan Antichos’un heykelini yapmıştım. Bu sene ise  Zeus’u yaptım.  Ben bunu  yaparak çok mutlu oldum,gelecek sene beştepe  camisini yapacağım" ifadelerini kullandı.
Sivil,  bu sene YGS’ye  hazırlandığını, hedefinin  Mimar Sinan  Güzel Sanatlar Üniversitesine  gitmek  olduğunu  sözlerine ekledi.
Yoldan geçenler  kardan Nemrut heykeline hayran kaldıklarını  ifade ederek, özçekim yaptı.


Kaynak : PHA

Editör: Adıyaman Haber