Kahta’da Suriyeli mağdurlar için toplanan yardım malzemesi Otogarda düzenlenen bir törenle ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Düzenlenen törene Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Gönüllüler Platformunu oluşturan 32 Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisi, İHH Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Otogardaki tören Kur’an Tilaveti ile açıldı. Törende yapılan konuşmalarda zulme lanet getirildi. Ezilenler için dua edilerek, “ Allah’ım kafirleri kahreyle. Din düşmanlarını ve Haçlı Ordusunu kahreyle. Münafık ordularını kahreyle. İhanet çetelerini kahreyle. Fil sahiplerini kahreyle” şeklinde zulme lanet getirildi.
Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, yaptığı açıklamada, yardım toplamada emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ederek, bu tür birlikteliğin şehrin gelişmesinde ve yapılacak başka tür yardımlarda da devam etmesini diledi.

Kaya, ”Yardımda bulunan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Allah yaptığınız yardımları kabul etsin. Duyarlılık göstererek yardım kampanyasına destek veren tüm Kahta Halkına teşekkür ediyorum” diye ifade etti.
İHH Kahta Temsilcisi İsmail Tümer ise Kampanyada Kahta Gönüllüler Platformu tarafından toplanan yardımlar, İHH tarafından  Suriye sınırında bulunan kamplarda ve Suriye’deki İHH’nın kurduğu ekmek fabrikalarında ekmek yapılarak mağdur insanlara ulaştırılacaktır” diye konuştu.
Otogarda yapılan dua ve konuşmaların ardından hayırseverler tarafından bağışlanan 4 tır dolusu gıda ve diğer yardım malzemesi Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

PHA

Editör: Adıyaman Haber