Kahta Kaymakamlığı ve  Kahta  Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, Kahta Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvaya, 23 ilden yaklaşık 200  sporcunun  katıldığı  turnuvanın gözde  oyuncusu  Türkiye şampiyonu olan Ünal Dönmez oldu.
Zorlu fakat çok zevkli  gecen üç günden sonra turnuvanın şampiyonlarının oraya  çıktığını ifade  eden  Turnuva koordinatörü Naile Öz, ‘"Turnuvaya 23 İlden üçü milli ve biri görme engellilerde  Türkiye şampiyonu olmak  üzere yaklaşık 200 sporcu katıldı. Bu zorlu  turnuva  sonunda Siirt’ten   turnuvamıza  A kategorisinden katılan  Cihan Kılınç ile  B  kategorisinden Şanlıurfa’dan turnuvamıza  katılan Yakup Aykut  birincilikleri  kazanarak en büyük para  ödülü  almaya  hak  kazandılar.’’dedi.
Görme engellilerde  Türkiye şampiyonu Ünal  Dönmez’in  6 müsabakanın 4’ünü  kazanarak büyük başarı gösterdiğini  ve  tüm sporcuların gözlerinin sürekli  Dönmez’de söyleyen Öz,   onun bu  azmimin tüm sporcuları şevklendirdiğini  ve çalışma azimlerini artırdığını  kaydetti.
Şampiyon Dönmez'in, 18 Haziran'da Makedonya'daki uluslararası turnuvada Türkiye'yi temsil edeceğini aktaran Öz, milli satranççının sporda engel olmadığını ispatladığını dile getirdi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, turnuvanın çok güzel geçtiğini  gelecek yılki hedeflerinin uluslar arası  düzeyde  düzenlenecek  bir turnuva  düzenleyeceklerini ve onun startını  Kommagene medeniyetinin beşiğinde  yer alan Nemrut Dağında  start  vermek olduğunu  söyledi.
Kahta  Gençlik Merkezi  M. Nebi Bulut  ise  23  ilden 200 sporcuya  ev sahipliği  yapmanın mutluluk verici olduğunu, gelen konukların Kahta  İlçesinden ve Gençlik Merkezlerinden  çok memnun kaldıklarını aktardı.
Kahta’da düzenledikleri Mayıs  Ayı Elo Satranç Turnuvasına çok renkli geçtiğini, ülkenin değişik illerinden  yüzlerce sporcu ve ailenin ilçelerine geldiğini söyleyen Kahta Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürü  Sırrı  İnan, sporculara  hediyelerini takdim ederek  başarılar diledi.
Turnuva ödüllerin sunulması ve topluca  çekilen fotoğrafla son buldu.

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha