Kahtalı öğrenciler YKS sınavının ilçede yapılmasının mutluluğunu yaşadı.

Sabah uyanan Kahtalı öğrenciler kahvaltısını evde yaparak trafik ve başka sorunlar yaşamadan stressiz bir şeklide sınava gireceği okula gitti.

Sınava giren öğrencilerden Ahmet Çelik, “Sınavların ilçemizde yapılmasına çok sevindik. Önceki yıllarda ilçe dışında yapılan sınavlara giden ağabeylerimiz ve ablalarımız sınav yerine gidinceye kadar büyük stres yaşıyorlardı. Biz bu konuda büyük bir rahatlık yaşıyoruz. Sınavın yapılacağı okuluma yaya olarak geldim. Rahat bir kafa ile sınava gireceğim” dedi. İlçede 22 okulda yaklaşık 5 bin kişi sınava girdi.

55 yaşındaki başkan da sınava girdi

AK Parti Kahta ilçe başkanı Bedir Yeni de sınava girenler arasındaydı.

Yeni, sınav çıkışında yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Cumhuriyetin kuruluş yıllarından beri ilçe olan Kahta,  tarihinden bu yana ilk defa İlçede  üniversite sınavları gerçekleşti. Kahta'mız nüfus bakımından bir çok ilden büyük bir ilçe. Sincik, Gerger ve Samsat ilçelerimizin sosyal, ekonomik ilişkileri ağırlıklı olarak ilçemizle bağlantılı. İlçemizin öğrenci kapasitesi 35 bin civarındadır. Her yıl yaklaşık 4 bin, 5 bin civarında öğrencimiz Üniversite sınavı ve diğer alanlardaki sınavlara girmekte. Uzun yıllar çocuklarımız sınav için Adıyaman'a ve çevre illere gitmek zorunda kalıyordu. Bu çocuklarımızın gelecekleri için büyük bir riskti, aileleri için büyük bir külfetti. Aileler çocukları ile birlikte bir iki gün önceden sınava girecekleri yerlere gidip ya yakınlarının evlerine ya da öğrenci yurtlarında kalmak zorunda kalıyorlardı. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’ın girişimleri sonucunda Kahta’mız Sınav Merkezi kapsamına alındı. Bu nedenle ben de sınava girdim” 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha