İlçede koronaviros salgını ile Türkiye genelinde eğitime zorunlu ara verilmesi üzerine Şehit Murat Toprak Ortaokulu öğretmenleri, yüz yüze eğitimi aratmayan sosyal medya uygulamaları ile öğrencilerine eğitim veriyor.

Şehit Murat Toprak Ortaokulu Okul Müdürü Erdal Korkut, yaptığı açıklamada, öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için bir dizi tedbirler aldıklarını söyledi.

Okul idaresi olarak kurulan sosyal medya uygulamalarındaki gruplarda görüntülü olarak öğrencilere eğitim vermeye başladıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"Oluşturulan gurup üzerinden öğrencilere kitap okuma ve kitap özeti çıkarma, not defteri tutma ve ödevler verilirken ayrıca öğrencilerin sosyal medya uygulamalar ile günlük Eğitim Bilişim Ağı (EBA) olarak ödevlendirilip takip ediliyoruz. Gruplar üzerinden öğrencilerimiz günlük kitap okuyor ve okunan kitapların özeti çıkarılıyor. Bakanlığımızın Eba ödevleri de bu şekilde kontrol ediyor. Onun sosyal medya grupları üzerinden ödevler veriyoruz. Günlük ödevler veriyor, Eba ödevleri haricinde. Tabi süreç uzayınca öğrencilerimiz haklı olarak okullarını, öğretmenlerini özlediler.  Öğrencilerimizle dörderli guruplar halinde görüşmelere başladık. Bu şekilde öğrencilerimiz velilerimiz bu uygulamayı görünce çok sevindiler. Çok memnun oldular. Çocuklar öğretmenlerini karşılarında enteraktif de olsa görünce heyecanlandılar. Uzaktan eğitim süresince bu şekilde çalışmalarımız devam edecek."

 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha