Kutlama etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz gecesi Milli Birlik Yürüyüşü ve mitingİ düzenlendi.

Mitinge Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, STK temsilcileri, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, ilçe protokolü, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.

Binlerin katıldığı yürüyüş Tedaş Kavşağından başlayıp Kaymakamlık Binasının önündeki platformda son buldu.

Ellerinde bayraklarla yürüyen büyük kalabalık, "şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun FETÖ, Kahrolsun PKK ve Allahuekber" sloganları attı.

Platform önünde toplanan binlerce kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşmayı canlı olarak dinledi. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşundan sonra  Kur'an-ı Kerim dinlendi. 

Alanda kalabalığa seslenen Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, " Kahtalılar geçen yıl bu zaman  darbenin ilk dakikasından itibaren alana inerek Milli iradeye, demokrasiye, vatanına , milletine ve bayrağına sahip çıktı. B u gece aynı ruhla buradayız.Biz, Alevisi, Sunnisi, Kürdü,Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile Türkiye'yiz." dedi.

Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ise "Buradan Tüm Terör örgütlerine sesleniyorum.Bayrağımızı indiremezsiniz. Bu ezanı dindiremezsiniz. Bu vatanı bölemezsiniz, 15 Temmuz'da göğsünü tanklara siper eden yiğitlere selam olsun.Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte 15 Temmuzda meydanlara çıkarak, bu vatanın parçalanamayacağını, bu milletin bölünemeyeceğini, bayrağımızın indirilemeyeceğini bütün dünyaya gösterdik"dedi.

AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, yaptığı heyecanlı konuşmasında, " Her kışın bir baharı vardır. Her karanlık gecenin de bir sabahı vardır.15 Temmuz karanlık gecesini gündüzüne aydınlatan Yüce Rabbimize şükrediyoruz. Biz bu gün bu alanda konuabiliyorsak bunu sizlere borçluyuz" dedi.

Mitingde konuşan Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya da "Bu bayram sizin bayramınızdır.Bu diriliş sizin dirilişinizdir. Bizler sizlere minnettarız.Bizler siyasetçi olarak birer hizmetkarız. Devletimiz dört bir taraftan emperyalist ülkeler tarafından sarılmış durumdadır. 15 Temuzda Türkiye'yi bölmek için bir plan hazırladılar. Bu planı sizler bozdunuz.Bunun için sizlere minnettarız" diye konuştu.

Sabah ezanına kadar  alanda kalan vatandaşlara Kahta Kaymakamlığı ve Kahta Belediyesi tarafından simit, dondurma, su, çiğköfte, ayran ikram edildi.

Grup Yürüyüş'ün seslendirdiği ezgilerin ardından  ilçe genelinde camilerde salalar verildi.

Sabah namazını cadde üzerinde serilmiş seccadelerde kılan vatandaşlar birlik ve beraberlik duaları etti.

Sabah namazından sonra Kahta Belediyesi tarafından vataandaşlara sıcak çorba ikramı yapıldı.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha