Kahta İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Türk başkanlığında düzenlenen veli bilgilendirme toplantısında, okulların hazırlık durumları, okul ile veli işbirliği, başarıyı artırma yöntemleri konusunda ebeveynlere bilgi verildi.

Yeni Eğitim öğretim yılının 6 Eylül 2021 tarihinde açılmasının planlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Türk, pandemi tedbirleri doğrultusunda okullarda tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

İlkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde ayrı ayrı yapılan toplantılarda Müdür Vekili Mehmet Türk konuşmasında şunları kaydetti: “Yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerinin düzenli olarak yapılamadığı 1,5 yıllık bir zaman dilimini geride bıraktık.  Maalesef pandemi tehdidi henüz ortadan kalkmadı. Bununla beraber bakanlığımızca çeşitli önlemler alınarak yüz yüze eğitime bir an evvel geçilmesi için yoğun bir çaba sarf edilmektedir. Bu süreçte de okul, öğretmen ve velilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. El birliğiyle çocuklarımızın hem sağlıklarını korumak hem de sağlıklı bir eğitim-öğretim süreci geçirmelerini sağlamak için çaba sarf edeceğiz. Okulda öğrenciye kazandırılan davranışlar ve alışkanlıklar evde aile tarafından pekiştirilmezse kısa zamanda unutulabilir. Ailelerin evde sağladıkları ortam ve koşullar en az okulda sağlananlar kadar önemlidir.  Sağlık açısından güvenli eğitim-öğretim ortamları oluşturmak adına tüm okullarımız “Okulum Temiz” projesi kapsamında pandemi koşullarına elverişli hale getirildi. Pandemiyle mücadele kapsamında aşılanma oranlarının yüksek olmasını temenni ediyoruz. Gerek velilerimiz, gerek ise tüm personellerimizin aşı programlarına katılması çocuklarımızın sağlığı ve akademik gelişimleri açısından önem arz etmektedir. Pandemi sürecinin başından beri bakanlığımız sağlık bakanlığı ile temas halinde çalışmalar yürüterek okullarımızın salgına karşı güvenli bir ortam haline gelmesi için harekete geçmiştir. Bu çerçevede okullarımızda her koridor ve sınıf girişlerine dezenfektan aparatı yerleştirilmesi, lavabo ve koridorların çamaşır suyuyla düzenli olarak dezenfekte edilmesi, öğrenci ve öğretmenlerin maske kullanmaları sağlanmıştır. Özverili bir çalışma yürüterek hep birlikte yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini yeniden başlatmayı arzuluyoruz.  Çocuklarınızın sağlığı için endişelerinizi anlıyor ve saygı duyuyoruz. Bu konuda sizinle aynı hassasiyeti paylaştığımızı bilmenizi isteriz. "

Kaynak : PHA
Kaynak: pha