Türk Telekom tarafından Kahta İlçesinde uygulanan “Fiberkent Projesi kapsamında ilçenin tamamına döşenen fiber optik kablo ile Kahtalı vatandaşlar hızlı internet erişimine kavuşuyor.

Daha önce ilçenin Karşıyaka, Girne, Yeni, Baraktar ve Cumhuriyet Mahallelerine fiber ptik kablo döşeyen Türk Telekom Ekipleri, ilçenin diğer 13 mahallesindeki abonelerine hızlı internet hizmeti için çalışmalarını sürdürüyor.

Daha önce abonelerin tamamının bulunduğu santral iptal edilerek yerine her mahalleye bir veya birden fazla santral kurularak aboneler yeni sisteme aktarılıyor.

Telekom yetkilileri, Fiberkent projesi tamamlandığında ilçede telefonların rahat çalışması, yüksek hızda internet ve tivibu gibi hizmetler daha kaliteli bir şekilde müşterilerine hizmet vereceğini belirtti.

Yakın zamanda Kahta Organize Sanayi bölgesi içindeki tüm işletmelere de fiber optik kablo çekilerek ışık hızında internet hizmeti verileceğini ifade eden yetkililer, "Türk Telekom Yetkilileri yeni biten binalara binaya kadar fiberoptik kablo çekilerek Gpon denilen teknoloji ile ışık hızında hizmet verilecektir" dediler.

Kaynak : PHA
Kaynak: pha