Sağlık Kurumları Afet ve Acil Durum Planları Uygulama Yönetmeliği kapsamında, hastanede ‘Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP)’ tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Uzmanı Hasan Yavaş öncülüğünde yapılan tatbikata Hastane Başhekimi Op.Dr.Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Dr. İshak Karakurt, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü İlhan Aslan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Celalettin İnal, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Kadir Kurt, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Özlem Halvacı, İş Güvenliği Uzmanı İbrahim Ulusoy, Birim Sorumluları ile hastane personeli katıldı.

HAP masabaşı ve icra tatbikatlarında hastane personellerine afet ve acil durumlarında nasıl hareket edeceği, acil durum planlarının uygulanabilirliği, hastanenin tıbbi ve fiziksel kapasite ve yeteneklerini nasıl verimli kullanabilecekleri aktarıldı.

Tatbikatta İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden yetkili personeller gözlemci olarak yer aldı.

Birim sorumluları ve hastane personeline acil durumlar konusunda eğitimler verildiğini dile getiren Hastane Başhekimi Op.Dr.Abdulkadir Dost, “Verilen  eğitimler doğrultusunda HAP planı gereğince hastanemizde yılda en az bir defa masa başı ve bir kez de icra tatbikatları gerçekleştirilmektedir. Personellerimiz bu eğitimler ile acil durumlar karşısında hastane birimleri arasındaki koordinasyonu ve iletişimi sağlamayı öğreniyorlar. Yapılan masa başı senaryo tatbikatlarında da, herhangi bir afet senaryosu ele alınarak, bu gibi durumlarda yapılacak çalışmalar aktarılmakta, afet anında ve daha sonrasındaki süreçte hazırlıklı olmaları amaçlanmaktadır.” dedi.
 

Kaynak : PHA
Kaynak: pha